Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Εκθεση ζωγραφικής Κατερίνας Σταμπολίτη – «Οσα φέρνει ο άνεμος»

Η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο:« Όσα φέρνει ο άνεμος» παρουσιάζεται στην plage Γαλάζια Ακτή σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό από 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου.

Η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο: «Όσα φέρνει ό άνεμος» παρουσιάζεται στην plage Γαλάζια Ακτή σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό από 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου.
Η έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα με ακρυλικά χρώματα, λειτουργεί σε ενότητες και η θεματολογία αντλείται από τον τίτλο της έκθεσης «Όσα φέρνει ό άνεμος».

Η δημοσιογράφος Γιώτα Βαζούρα αναφερόμενη στο έργο της καλλιτέχνιδας σημειώνει:
«Η ζωγραφική της κατατάσσει την καλλιτέχνιδα σ΄εκείνο το είδος χειρονομιακής τέχνης που επικεντρώνεται στον αυθορμητισμό της έκφρασης και στην ατομικότητα της δημιουργού. Η ζωγραφική χειρονομία λοιπόν παίζει εδώ εξέχοντα ρόλο προσδίδοντας στους πίνακες μια προσωποποίηση και δικιά τους ζωή. Μια τέτοια ζωγραφική μας απελευθερώνει από την καταναγκαστική τυραννία και την ψευδαίσθηση της αναπαράστασης ενεργοποιώντας τη δύναμη του ασυνειδήτου και του φανταστικού ψυχισμού.

Ο Κάρλ Γιουγκ μας επεσήμανε πρώτος ότι η σφαίρα της τέχνης ανήκει στο ασυνείδητο: εκεί βρίσκεται το μεγάλο απόθεμα των ζωτικών δυνάμεων που κάθε άνθρωπος διαθέτει και στις οποίες φθάνουμε πρωτίστως με την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση. Αυτό το ζωγραφικό τοπίο του «είναι» ανιχνεύει η Κατερίνα Σταμπολίτη αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα συστατικά της ύπαρξης».

Η ζωγραφική της διαγράφει ένα δικό της τοπίο, μια καινούρια εμπειρία. Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε μια τέτοια ζωγραφική ως το εικαστικό ισοδύναμο εκείνου που στη λογοτεχνία ονομάζεται ελεύθερη ή αυτόματη γραφή.

Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Ιουλίου, ώρα 19:00
Τόπος: Plage Γαλάζια Ακτή, Λεωφόρος Ποσειδώνος 206, Σχοινιάς,Μαραθώνας – τηλ. 22940 55800

Διάρκεια: Από 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου
Πληροφορίες: Κατερίνα Σταμπολίτη – τηλ 6937 199 813

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα