Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

Έρανος ζωής για να σηκωθεί ο μικρός Ιάσονας απο το αναπηρικό αμαξίδιό του

Ο Ιάσων είναι ένα γενναίο παιδί. Είναι χαρούμενος, κοινωνικός, έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ και είναι πολύ πολύ δυνατός. Εδώ και 13 χρόνια έχει μάθει να ονειρεύεται, αλλά και να κάνει όλα τα πράγματα «αλλιώς». Το πρωί παρακολουθεί ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και τα απογεύματα κάνει φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία.

Ο Ιάσων έχει σπαστική τετραπληγία εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης που προέκυψε ως επιπλοκή από την πρόωρη γέννησή του στις 28 εβδομάδες κύησης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σημαίνει, επίσης, ότι πονάει σε συγκεκριμένες αρθρώσεις, δεν έχει καλή ισορροπία ακόμη και στην καθιστή θέση, και έχει υποβληθεί σε ουκ ολίγες επεμβάσεις χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.

Ο τρόπος για να βελτιωθεί η αυτονόμηση του Ιάσονα, το ίδιο και η ποιότητα της ζωής του, έχει βρεθεί.

Πρόκειται για την πρωτοποριακή, επεμβατική μέθοδο της επιλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής (Selected Dorsal Rizotomy), που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, εξελίχτηκε και πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο St Louis στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Είναι μια επέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα, που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή του.

Με τη συγκεκριμένη επέμβαση ο Ιάσων θα απαλλαγεί από την έντονη σπαστικότητα των κάτω άκρων, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι θα βελτιωθεί η καθιστή και η όρθια (υπό στήριξη) θέση, θα απαλλαγεί από τους έντονους πόνους, θα κινείται πιο εύκολα με το καροτσάκι και θα μπορέσει να περπατήσει με τον ειδικό περιπατητήρα.

Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 100.000 ευρώ. Οι γονείς του Ιάσονα, ο Κώστας και η Φλώρα, χρειάζονται τη βοήθειά μας για να υποστηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του να ζήσει μερικώς αυτόνομο.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί στην Alpha Bank είναι: GR360140153015
3002310055151

Δικαιούχοι:

 Ιάσων Δημήτριος Σιαμπάνης του Κωνσταντίνου,

 Φλώρα Μαρία Ιωάννα Στεφάνου Κυργιώρη του Γάσπαρη.

Ο λογαριασμός είναι ερανικός και έχει αδειοδοτηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με κρατική απόφαση, η οποία έχει αναρτηθεί στη διαύγια.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν έχω να πληρώνω το νοίκι»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Απόστολος Γκλέτσος: «Έχω σταματήσει γύρισμα λόγω στύσης»

Ο Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στην αγκαλιά...

Δέσποινα Βανδή: Αποκάλυψε τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά του 19χρονου γιου της

Η Δέσποινα Βανδή μοιράστηκε με τους followers της τη...

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας με τη Δανάη Μπάρκα: «Κάνει λάθος αυτός που το λέει»

Έξαλλος έγινε ο Γιώργος Λιάγκας με τη Δανάη Μπάρκα. Τι συνέβη; Η ηθοποιός πόσταρε ένα ποστ στο οποίο ανέφερε:

Οριστική αυλαία για τη σειρά «Μία νύχτα μόνο»

Αυλαία πέφτει στη σειρά «Μία νύχτα μόνο»!Μετά τον Alpha,...

«Μυστικός» Βαλεντίνος (;) για Μπλάτνικ

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα ανήμερα της γιορτής του έρωτα και...

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.