Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Αρον άρον λύσεις για ΕΝΦΙΑ

Ξύπνησαν! Με… εντολή Σαμαρά σε Χαρδούβελη να αρθούν οι αδικίες μετά το τσουνάμι αντιδράσεων

Με ανατροπή απειλείται ο σχεδιασμός για τον νέο φόρο ακινήτων, αφού για τις αναγκαίες διορθώσεις δεν αρκεί η έκδοση υπουργικής απόφασης ή εγκυκλίου, αλλά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Παράλληλα, στο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία για τις αντιδράσεις των πολιτών, αλλά και των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τα λάθη που έχουν γίνει στον ΕΝΦΙΑ και τα εκκαθαριστικά-σοκ που αποστέλλονται στους φορολογουμένους. Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί ακόμη λύσεις για τον φόρο, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής της πρώτης δόσης πλησιάζει, με το ΠΑΣΟΚ να ζητεί να παραταθεί αυτή κατά έναν μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών γης στα περσινά επίπεδα -κατά πληροφορίες, όπως καθορίστηκαν στον ΦΑΠ του 2013-, ώστε να διορθωθούν τα λάθη που προέκυψαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση, λέει το Μαξίμου, εργάζεται για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΕΝΦΙΑ από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας. Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα θεραπευθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας: «Θα δουλέψουμε πολύ για να βοηθήσουμε τους πολίτες». Ο κ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος που, επειδή δεν βασίζεται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει (δηλαδή, στο εισόδημά του), αλλά στο τι κατέχει, έχει μια δόση αυθαιρεσίας, για να σημειώσει «εκεί πρέπει να το προσέξουμε». Νωρίτερα, ο κ. Χαρδούβελης, απαντώντας στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του για το ποιος είναι, αποκαλύπτοντας υπεροπτικά: «Κάθομαι ακόμη σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή κι έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα».

Χωρίς φόρο ακινήτων το Μέγαρο Μουσικής

ΤΗΝ ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα προσπαθεί να βρει από πού θα δανειστεί προκειμένου να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, το Μέγαρο Μουσικής απαλλάσσεται από τον φόρο ακινήτων! Σύμφωνα με το σχετικό ν. 4223 παράγραφος 3, «ΝΠΙΔ που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδιοχρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση μορφωτικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, αθλητικού, θρησκευτικού, φιλανθρωπικού και κοινωφελούς σκοπού ή παραχωρούνται δωρεάν στο Δημόσιο, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ». Ενα τέτοιο ΝΠΙΔ είναι και το Μέγαρο Μουσικής.

Κώστας Ζαφειρίου

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα