Το VIP… αεροταξί του κ. Βενιζέλου

Αστείες δικαιολογίες για τη χρησιμοποίηση του Εμπραέρ από Σκιάθο σε Βρυξέλλες

Το κυβερνητικό αεροσκάφος χρησιμοποίησε τον Δεκαπενταύγουστο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να μεταβεί αυθημερόν στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια αυτό να τον μεταφέρει στον τόπο των διακοπών του. Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα, ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο και να τον μεταφέρει πίσω στο νησί των Σποράδων, προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του στη Σκόπελο. Το αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ικανοποιήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κι έτσι το VIP αεροσκάφος Εμπραέρ εκτέλεσε το δρομολόγιο Σκιάθος – Βρυξέλλες – Σκιάθος.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, αφού παραδέχεται το γεγονός, αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Ετσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

»Οπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε πρωθυπουργός και ο εκάστοτε υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος, γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Παρ’ όλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου. Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σκοτεινή Λαμπρή των διασήμων

Καλλιτέχνες που μεσουρανούσαν βρίσκονται για ένα ακόμη Πάσχα μόνοι...

Έτσι πέρασε η Τατιάνα Στεφανίδου το βράδυ της Ανάστασης

Την Πάρο επέλεξε η Τατιάνα Στεφανίδου για να περάσει...

Χάρης και Αντελίνα Βαρθακούρη: Με ποιους διάσημους φίλους τους έκαναν Πάσχα

Τη Μεσσηνία επέλεξαν για το φετινό Πάσχα η Αντελίνα...

Ρίκα Διαλυνά: «Έπρεπε ήδη να έχω…φύγει»

Από τονΓιάννη ΑρμουτίδηΣε μια συγκλονιστική συνέντευξη ζωής προς την...

Νεκρή πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Bachelor»

Οι πρώτες υποψίες ότι επρόκειτο για την παίκτρια δημιουργήθηκαν από δύο χαρακτηριστικά τατουάζ που εντοπίστηκαν στο πτώμα

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Τζένη Καρέζη: Τι έλεγε το 1962 για το Πάσχα λίγο πριν από τον γάμο της

Στο 1962 και στις ημέρες του Πάσχα μάς γυρίζει...

Αλεξανδράκη: Δεν πήγε στην οικογένειά της ανήμερα του Πάσχα – Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας

Ένα πρόβλημα υγείας αντιμετώπισε η Δήμητρα Αλεξανδράκη ανήμερα του...