Τα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια με τα χλιδάτα δωμάτια για εκλεκτούς πελάτες
Υπάρχουν εκείνοι που ταξιδεύουν για να φτάσουν κάπου κι εκείνοι που ταξιδεύουν για να γευτούν την απόλαυση του ταξιδιού! Σύγχρονοι κροίσοι που μπορούν να ταξιδεύουν σε πλωτά παλάτια, με προσωπικούς μπάτλερ, μυθικές σουίτες σε ανοιχτές θάλασσες και να πίνουν τα ποτά τους ατενίζοντας τους ωκεανούς! Δεν είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Είναι η πραγματικότητα πολλών κι εκλεκτών πελατών σε υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια!
«Quantum of the Seas»
Η Βασιλική με τους γυάλινους τοίχους
Εκατόν πενήντα τετραγωνικά πολυτέλειας, απλωμένα σε δύο επίπεδα, με γυάλινους τοίχους που επιτρέπουν ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό! Αυτή είναι η Βασιλική Σουίτα του πλωτού παλατιού «Quantum of the Seas». Η μεζονέτα των θαλασσών διαθέτει δύο μπάνια, γκαρνταρόμπα, καθιστικό, θερμαινόμενη πισίνα, τραπεζαρία και αίθουσα προβολών για πριβέ κινηματογραφικές προβολές. Μόνο… 10.700 ευρώ κοστίζει η διαμονή κατ’ άτομο σε αυτή τη γυάλινη πλωτή βίλα.
«Celebrity Reflection»
Η βεράντα – όνειρο με θέα στον ωκεανό
Κυρίαρχο είναι και πάλι το γυαλί στην πολυτελή πρόταση για διαμονή στα συνήθως 11ήμερα ταξίδια που πραγματοποιεί το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Reflection». Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη Reflection Suite των 150 τ.μ. είναι το πανάκριβο τηλεσκόπιο στο μπάνιο της πλωτής έπαυλης, η οποία -μεταξύ άλλων πολυτελών στοιχείων- διαθέτει βεράντα 20 τετραγωνικών με θέα στον ωκεανό, τραπεζαρία δέκα ατόμων και γυμναστήριο. Η κρεβατοκάμαρα, που υπόσχεται τον πιο ονειρεμένο ύπνο, είναι ρυθμιζόμενη! Το κρεβάτι ανεβοκατεβαίνει με τηλεκοντρόλ. Το ταξίδι σε αυτό το «όνειρο» κοστολογείται στα 14.000 το άτομο!
«Queen Mary 2»
Απόλαυση διακοπών μέσα σε 200 τ.μ.
Πάνω από 200 τ.μ. εμβαδόν έχει η Διπλή Σουίτα στο κρουαζιερόπλοιο «Queen Mary 2». Και πραγματικά είναι διπλή σε όλα της! Είναι τεράστια! Μεγαλύτερη από κάθε άλλη σουίτα σε κρουαζιερόπλοιο.
Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο μάστερ, δύο γκαρνταρόμπες, μία για άνδρες και μία για γυναίκες, μπαρ, τραπεζαρία και βεράντα στην πρύμνη του πλοίου. Εχει ακόμη γυμναστήριο, γραφείο, καθιστικό για πρωινό ή απογευματινό, αλλά και προσωπικό μπάτλερ για τους ενοίκους της και μόνο!
«Marina»
Owner’s Suite με επώνυμες υπογραφές
Η σουίτα Owner’s Suite του κρουαζιερόπλοιου «Μαρίνα» έχει κάτι που δεν έχουν όλες οι άλλες! Πολλά από τα στοιχεία που την κοσμούν έχουν την υπογραφή διασήμων, όπως είναι η επίπλωσή της, που φέρει την υπογραφή του οίκου Ralph Lauren Home, ενώ όλος ο εξοπλισμός του μπάνιου είναι Bvlgari. Τα 185 τ.μ. Πολυτέλειας, που διαθέτουν ακόμη και πιάνο (!), μπορεί να τα απολαύσει κάποιος πληρώνοντας κάτι περισσότερο από 10.000 ευρώ για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι.
Η πολυτελής διαμονή περιλαμβάνει: όλα τα γεύματα, τους καφέδες, 24ωρη εξυπηρέτηση από προσωπικό μπάτλερ, λάπτοπ και ελεύθερη πρόσβαση στο σπα του κρουαζιερόπλοιου.
«Aurora»
Η Penthouse τους υποδέχεται με σαμπάνια
Το πολυτελές ρετιρέ του κρουαζιερόπλοιου «Aurora» απλώνεται σε δύο επίπεδα. Ο πάνω όροφος διαθέτει υπνοδωμάτιο και μπάνιο, ενώ το κάτω επίπεδο είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε ο ένοικος να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα οικείο, αλλά πολυτελές περιβάλλον, ευρύχωρο, με μεγάλους καναπέδες και μαξιλάρια. Το όλο σκηνικό είναι σε απαλές γήινες αποχρώσεις, με κάποιες έντονες πινελιές. Παρά την πολυτέλεια που διαθέτει ο χώρος, αυτό που μένει στους ζάπλουτους ενοίκους είναι ότι τους υποδέχονται με λουλούδια, σαμπάνια και σοκολάτα!
Μαίρη Κοντολούρη
