Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Δωρεάν οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες παραχωρούνται από τον δήμο Νότιου Πηλίου

Δωρεάν οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες χωρίς ακίνητη περιουσία θα παραχωρήσει ο δήμος Νότιου Πηλίου, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις οικογένειες και τους νέους στον τόπο τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να παραχωρηθούν σε ενδιαφερομένους δημοτικά οικόπεδα έκτασης έως και 300 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας. Αντιθέτως, αποκλείστηκε η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων για καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων, καθώς και για ανέγερση σπιτιού, το οποίο πρόκειται είτε να ενοικιαστεί είτε να χρησιμοποιηθεί ως εξοχικό.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι η παραχώρηση θα γίνει δωρεάν και ισοβίως, χωρίς να υπάρχει η προϋπόθεση επιστροφής της έκτασης στον δήμο έπειτα από ορισμένα χρόνια και οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με αυστηρά κριτήρια και βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων προκειμένου να μην υπάρξουν αδικίες ή περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων σε δημότες οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Βασική προϋπόθεση, τέλος, για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του δήμου είναι οι μικρές δημοτικές εκτάσεις, οι οποίες θα παραχωρηθούν δωρεάν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας, να βρίσκονται εντός των ορίων του κάθε οικισμού, ενώ αποκλείονται από τη δράση οι αντίστοιχες που βρίσκονται εκτός ορίων.

«Στόχοι μας είναι η διευκόλυνση όσων επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία και δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα λόγω των επιπτώσεων της κρίσης και της γενικότερης ύφεσης, καθώς και η ευκαιρία επιστροφής στα χωριά από τα οποία κατάγονται για όλους όσοι το επιθυμούν» δήλωσε ο δήμαρχος Νότιου Πηλίου Νίκος Φορτούνας.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...




Μποζουκια Αθηνα