Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έδιναν νέα ονόματα στα παιδιά που είχαν ήδη βαφτιστεί

Τους ξαναβάφτιζαν

Νέα ερωτήματα προκύπτουν καθημερινά για όσα συνέβαιναν πίσω από τις πόρτες των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», με ένα από αυτά να είναι οι επαναβαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα.

Από το πρώιμο στάδιο που βρίσκεται η έρευνα στη ΜΚΟ διαπιστώθηκε ότι είχε τελεστεί το μυστήριο της βάφτισης σε παιδιά που, όπως φαίνεται από τα έγγραφα, δεν ήταν αλλοδαπά και αλλόθρησκα, αλλά είχαν χριστιανικά ονόματα, άρα θεωρητικά είχαν ήδη βαφτιστεί.

Οπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, υπάρχουν αναφορές και εκθέσεις σχετικά με τα θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές είχαν γίνει συστάσεις, όμως φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν.

«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την “Κιβωτό” να εξηγηθεί νομικά. Ολα αυτά εξετάζονται από το νέο Δ.Σ.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνονταν βαφτίσεις ήδη βαφτισμένων παιδιών προκειμένου να γίνονται παράνομες υιοθεσίες, αν και το νομικό πλαίσιο που είναι σε ισχύ από το 2018 κάνει κάτι τέτοιο πάρα πολύ δύσκολο. Και αυτό γιατί τα παιδιά προς υιοθεσία βρίσκονται καταγεγραμμένα σε μητρώο, ωστόσο πάντοτε υπάρχουν «παράθυρα» για όσους θέλουν να παρανομήσουν.

Αυτό το «εύρημα», το οποίο προσθέτει στην υπόθεση ένα εξωφρενικό σενάριο, που αφορά παράνομες υιοθεσίες, ανασύρει μνήμες από την τελευταία φορά που αποκαλύφθηκαν μαζικά περιστατικά -προ εικοσαετίας- στο ίδρυμα «Αγιος Στυλιανός». Τότε είχαν έρθει στο φως 29 υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών, οι οποίες είχαν γίνει τη διετία 1968-1970.

Η μόνη περίπτωση που γίνεται δεύτερη βάφτιση, σύμφωνα με την Εκκλησία και το ορθόδοξο δόγμα, είναι όταν η πρώτη χαρακτηριστεί άκυρη. Δηλαδή το μυστήριο να τελέστηκε από ιερέα ο οποίος είχε καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο ή είχε τεθεί σε αργία ή ήταν σχισματικός.Διαφορετικά δεν έχει καμία λογική η επανάληψη της βάφτισης και αυτό μπορεί να το εξηγήσει μόνο η πρώην διοίκηση της «Κιβωτού».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.




Μποζουκια Αθηνα