Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Η γραφικότητα των Σκοπιανών πάτησε Ολυμπο

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Αντ. Μιλόσοσκι πόζαρε καμαρωτός στον Μύτικα με τη σημαία-πρόκληση

Νέο παραλήρημα από τα Σκόπια, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της πΓΔΜ, πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Νικολά Γκρούεφσκι, Αντόνιο Μιλόσοσκι να ποζάρει στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας με τη γνωστή κόκκινη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας.
Συγκεκριμένα, τον έλεγχο φαίνεται πως έχουν χάσει ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης των Σκοπίων, καθώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις τους με την Ελλάδα. Αυτή τη φορά ο λόγος για τον «γραφικό» νυν αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος βγάζοντας όλο το κόμπλεξ προς τα έξω, ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας, υπό τον τίτλο «Κατακτήσαμε τον Ολυμπο».

Ειδικότερα, χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Vest» των Σκοπίων φιλοξενεί φωτογραφίες και δηλώσεις του κ. Μιλόσοσκι. «Ο αντιπρόεδρος της Βουλής -πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, συνεχίζοντας: «Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές, φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Ολυμπο με τον 16άκτινο Ηλιο της Βεργίνας την έχει πάντοτε μαζί του».

Στενός συνεργάτης

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων. Η ενέργειά του να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας είναι ιδιαίτερα προκλητική, αφού σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, οι γείτονες δεσμεύονται να σταματήσουν τη χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.
Οι προκλήσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου, που ανέβηκε στον Ολυμπο με πολυμελή ομάδα από τα Σκόπια, συνεχίστηκαν και στο ορεινό καταφύγιο: εκεί κόλλησε αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στον πίνακα ανακοινώσεων, όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα κι από άλλες χώρες.
Ο ίδιος «ανέβασε» περιχαρής το «κατόρθωμά» του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media. «“Μακεδονική” αποστολή στον Ολυμπο, κορφή Μύτικας, σε υψόμετρο 2917 μέτρων» έγραψε στο twitter ο Μιλόσοσκι. Στις απαντήσεις τους, οι followers του πρώην υπουργού Εξωτερικών της FYROM τον συγχαίρουν για το επίτευγμά του να αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας και του γράφουν «μπράβο». Κάποιος μάλιστα παρομοιάζει την αποστολή των Σκοπιανών «ορειβατών» με τους θεούς του Ολύμπου…
    
Yπ. ΕΞ «Eυχαριστούμε…»
            
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη φωτογράφιση του αντιπροέδρου της Βουλής της πΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ηλιο της Βεργίνας, δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφτηκε τη χώρα μας προκειμένου να φωτογραφηθεί εντός της Ελλάδας με τον Ηλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο. Δεν τον παροτρύνουμε όμως να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων. Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα όχι την πΓΔΜ και τον λαό της».

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...