Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Και τσιφτετέλι (τούρκικο) για την Αμφίπολη

Ρεπορτάζ- πρόκληση από την εφημερίδα «Χουριέτ» για το μνημείο

Την ώρα που οι Σκοπιανοί έχουν «λυσσάξει» -για ευνόητους λόγους – με το σπουδαίο μακεδονικό μνημείο στην Αμφίπολη, οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να μείνουν θεατές στον χορό των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας!
Με ένα άκρως ειρωνικό άρθρο, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Χουριέτ» επιτίθεται στη χώρα μας σημειώνοντας ότι παρά τις ανασκαφές που βρίσκονται εδώ και μέρες σε εξέλιξη δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιο στοιχείο για τη χρονολογία του τύμβου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης καταλογίζει στους Ελληνες ότι ζουν σε μία ονειρική κατάσταση και ξεχνούν τα πραγματικά προβλήματά τους, ενώ συνδέει τις ανακαλύψεις με την πολιτική κατάσταση σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού που επισκέφθηκε το μνημείο μπορούν να επηρεάσουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
«Ο μυστηριακός τύμβος της Αμφίπολης παίρνει την εκδίκησή του. Μετά την αποκάλυψη της μαγικής εισόδου, τις δύο σφίγγες και τις Καρυάτιδες, τίποτα άλλο δεν έχει βρεθεί που να αποδεικνύει ένα στοιχείο για τη χρονολογία του τύμβου. Ούτε κεραμικά ούτε μεταλλικά ευρήματα, ούτε οστά. Ηδη οι αρχαιολόγοι τσακώνονται μεταξύ τους για το αν ο τάφος είναι ελληνικός ή ρωμαϊκός. Και αν οι πρόθυμοι πατριώτες σπεύδουν να βαφτίσουν τον τάφο της Αμφίπολης στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο για να το επιβεβαιώσουν ή να απογοητευτούν» αναφέρει το άρθρο.

Τόνωση

Πιο κάτω φιλοξενεί τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί μακεδονικής γης και σημειώνει: «Τα λόγια του είχαν σκοπό να αγγίξουν τις βαθιές χορδές της ελληνικής ψυχής και να δώσουν μια τόνωση στο ηθικό του λαού που άρχισε να το χάνει».
Το άρθρο αναφέρει ακόμα ότι για τους Ελληνες ο τύμβος ήταν κάτι παραπάνω από ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα. Εχοντας χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και βλέποντας το μέλλον τους να είναι αβέβαιο, ο τύμβος έχει μετατραπεί σε μια ουτοπική γη που αναδεικνύει τη μεγαλοσύνη του αρχαίου παρελθόντος τους, το οποίο «παρήγαγε» ήρωες σαν τον Μεγάλο Αλέξανδρο, σημειώνει. «Είναι λογικό, λοιπόν, το ότι οι Ελληνες βρίσκονται σε μια ονειρική κατάσταση, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας» λέει προκαλώντας.
Ο Τσόκλης

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η άποψη που εκφράζει ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι στην Αμφίπολη διαπράττεται τυμβωρυχία, καθώς δεν σεβόμαστε τους προγόνους μας! Ο Κώστας Τσόκλης εκφράζει την αντίθεσή του στην προσπάθεια να ανοιχτεί ο τάφος και λέει ότι πρόκειται για ανίερη πράξη την οποία ο κόσμος πρέπει να καταδικάσει. «Συγχώρεσέ με, Ανδρόνικε, αλλά αν ο όποιος ενταφιασμένος ή αυτοί που τον ενταφίασαν επιθυμούσαν να είναι ο τάφος του επισκέψιμος, δεν θα περίμεναν εσάς» σημειώνει ο εικαστικός.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα