Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Γονείς βλέπουν το πέντε μηνών αγοράκι τους, που διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά, να μην μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα

«Εξόριστο» βρέφος στην Πόλη

Με τον χειρότερο τρόπο αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, αφού σε ρόλο «ντίλερ» συμφερόντων αφήνει στο έλεος του Θεού ασθενείς, ακόμη κι αν πρόκειται για νεογέννητα μωρά, με συνέπειες καθοριστικές για τη ζωή τους.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Ο Φώτης Δήμου και η σύζυγός του Βέρα Μυστρίδου αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού το μωρό τους παραμένει «εξόριστο» στην Κωνσταντινούπολη, επειδή κανένα νοσοκομείο της χώρας μας δεν το δέχεται. Ολα άρχισαν για εκείνους πριν από πέντε μήνες, όταν ήρθε στη ζωή το αγοράκι τους. Την ευτυχία του ζευγαριού σύντομα επισκίασε το πρόβλημα υγείας του νεογέννητου, αφού διαγνώστηκε με προβλήματα στην καρδιά.

«Γέννησα στο Ιπποκράτειο, αλλά λίγες ημέρες μετά το αγοράκι μας διασωληνώθηκε στο Παίδων “Αγία Σοφία”. Διαγνώστηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και νοσηλεύτηκε για 4,5 μήνες. Μας ενημέρωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί, όμως δεν το αναλάμβανε κανείς» είπε αποκλειστικά στην «Espresso» η μητέρα και συνέχισε:

«Μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό να κάνει το παιδί την επέμβαση και όταν υπογράψαμε, τελικά δεν το αναλάμβαναν. Δεν είχαν το απαραίτητο μηχάνημα, είπαν. Δηλαδή δεν διαπίστωσαν νωρίτερα ότι δεν έχουν τον εξοπλισμό για ένα τόσο σημαντικό χειρουργείο;

Φοβούνταν όλοι να την κάνουν. Μας έβρισκαν δικαιολογίες και μας έκλειναν την πόρτα. Γνωρίσαμε έναν εξαιρετικό καθηγητή, που πήρε την απόφαση να μας αναλάβει. Μάλιστα, είχαμε καθυστερήσει τόσο, που το παιδί έπαθε δύο φορές ανακοπή. Ωστόσο, ακόμη και τότε τα νοσοκομεία δεν δέχονταν να μπει μέσα ο ιδιωτικός γιατρός και να χειρουργήσει το παιδί, με δική του ευθύνη. Και έτσι βρεθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη, μην έχοντας άλλη επιλογή».

Οπως εξήγησε η ίδια, έπρεπε να συγκεντρωθούν 49.000 ευρώ και για τον λόγο αυτό ζήτησαν τη βοήθεια του οργανισμού «Πράξη Αγάπης». Ετσι, στις 2 Απριλίου το αγοράκι μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Κωνσταντινούπολη και δύο ημέρες αργότερα υποβλήθηκε στην επέμβαση, η οποία πήγε ανέλπιστα καλά.

«Ο γιατρός μάς διαβεβαιώνει πως μπορούμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα, αλλά δεν μας δέχεται κανένα νοσοκομείο. Το Παίδων βρίσκει δικαιολογίες ότι δεν έχει διαθέσιμες κλίνες και πως μία και μοναδική που παραμένει κενή είναι για έκτακτα περιστατικά. Το Ωνάσειο είπε πως δεν μας αναλαμβάνει. Είμαι σίγουρη ότι φοβούνται» επεσήμανε η γυναίκα και κατέληξε λέγοντας:

«Το θέμα είναι ότι σήμερα λήγει το “πακέτο” που μας έχει εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ και τυπικά πρέπει να γίνει η αεροδιακομιδή μέχρι το μεσημέρι. Διαφορετικά από σήμερα το βράδυ θα πρέπει να καταβάλλουμε 2.500 ευρώ για κάθε 24ωρο που περνά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν το δέχονται. Δεν έχουμε λάβει κανένα επίσημο έγγραφο. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και χρειάζεται να νοσηλευτεί για 2-3 βδομάδες μέχρι να αποσωληνωθεί και να μάθει να τρώει. Ο σύζυγός μου είναι στην Κατερίνη με το άλλο μας παιδί, ένα κοριτσάκι 11 ετών, κι εγώ εδώ. Εχουμε εγκλωβιστεί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι ένα Ελληνόπουλο που το έχουν αφήσει στην τύχη του σε μια ξένη χώρα».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα