Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Παγκόσμιος συναγερμός για νέα «Νόσο Χ» και ιούς… ζόμπι

Ο τρόμος επιστρέφει

Η προτελευταία φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε τις εθνικές υγειονομικές Αρχές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την επόμενη θανατηφόρα πανδημία ήταν το 2018 και η τότε άγνωστη νόσος (Νόσος Χ) έγινε παγκοσμίως γνωστή στη συνέχεια ως Covid-19.

Ο όρος «Νόσος Χ» χρησιμοποιείται από τον ΠΟΥ για να περιγράψει μια ασθένεια που είναι άγνωστη στην ιατρική επιστήμη ως αιτία ανθρώπινων λοιμώξεων. Και ως νέος παράγοντας ασθένειας –είτε πρόκειται για ιό, βακτήριο, μύκητα είτε για άλλον παράγοντα– πιθανότατα δεν θα υπάρχουν εμβόλια και ίσως ούτε θεραπείες.

Η τελευταία προειδοποίηση όμως έρχεται ξανά τώρα από τον ΠΟΥ, ο οποίος, καταρτίζοντας μια λίστα με γνωστές ασθένειες, περιέχει και μία ακόμη με το όνομα «Νόσος Χ». «Αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας» είπε στην «Telegraph» ο Δρ Ρίτσαρντ Χάτσετ, του Συνασπισμού Ετοιμότητας για Επιδημίες. «Αυτό είναι ένα σενάριο για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε.

Αυτή είναι η Νόσος X» πρόσθεσε. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι υπάρχει η πιθανότητα ένα συμβάν Νόσου Χ να βρίσκεται προ των πυλών», είπε στο «National Post» ο Δρ Pranab Chatterjee, ερευνητής στο Τμήμα Διεθνούς Υγείας στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health στη Βαλτιμόρη. «Το πρόσφατο κύμα κρουσμάτων γρίπης των πτηνών H5N1 στην Καμπότζη είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα» πρόσθεσε ο Chatterjee, σύμφωνα με τη «New York Post».

Ματίνα Παγώνη

Στη νόσο αυτή αναφέρθηκε στον Σκάι χθες η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι, συγκριτικά με αυτήν, ο κορονοϊός θεωρείται πιο ήπιος. Η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι «η Νόσος X θα είναι 50%-70% πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό». «Συγκριτικά» τόνισε «ο κορονοϊός θεωρείται μια ήπια νόσος», προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει τις χώρες από το 2018 για τον ερχομό του κορονοϊού, που αρχικά εξαπλώθηκε στην Κίνα. Σύμφωνα με την ίδια, το ίδιο έπραξε και τώρα ο ΠΟΥ, με στόχο τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό να είναι έτοιμα για την επόμενη πανδημία.

Ειδικοί στη δημόσια υγεία εκτιμούν ότι η επόμενη «Νόσος Χ» θα είναι ζωονοσογόνος, που σημαίνει ότι θα προέρχεται από άγρια ή οικόσιτα ζώα και στη συνέχεια θα διαχυθεί για να μολύνει ανθρώπους – όπως ο έμπολα, το HIV/AIDS και ο Covid-19 ήταν ζωονοσογόνες επιδημίες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πηγές ασθενειών, όπως οι ιοί «ζόμπι», που έχουν εγκλωβιστεί για αιώνες σε παγωμένα περιβάλλοντα, αλλά απελευθερώνονται λόγω του κλίματος που θερμαίνεται.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα