Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ο Θάνος Λέκκας ως γκουρού στους «Τρομερούς γονείς»

Ο Θάνος Λέκκας, ως γκουρού Δαμασκηνός, έρχεται για να «καθαρίσει» την αύρα στο σπίτι της οικογένειας Στεφανίδη στη σειρά «Τρομεροί γονείς».

Στο σφυρί τα κειμήλια του 1821

Κομμάτια από την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης βγαίνουν στο σφυρί στο πλαίσιο μεγάλης δημοπρασίας, που οργανώνει ο οίκος Βέργος την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Έφτασα 40+ για να αρχίσω να ευχαριστιέμαι τα πράγματα»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε σε συνέντευξή της για τη ψυχοθεραπεία και πόσο τη βοήθησε.

Ποια Ελληνίδα ηθοποιός είναι η μικρούλα;

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε στην αγκαλιά του πατέρα του δεν είναι άλλο από τη

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα του Κούγια για νέα τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη στην Τζωρτζίνα

Οι αναφορές στον σκηνοθέτη που εκπροσωπούσε ο ποινικολόγος και στον αυτόχειρα σχεδιαστή

Με αναφορές στονΔημήτρη Λιγνάδη, στον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη, αλλά και με απόρριψη αιτήματος που υπέβαλε η υπεράσπιση για διενέργεια νέας τοξικολογικής εξέτασης στο μεταθανάτιο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη συνεχίστηκε χθες η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της κόρης της με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Η άτυχη Τζωρτζίνα

Σε πρώτο πλάνο και σε αυτή τη συνεδρίαση βρέθηκε ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, αφού έβαλε εκ νέου κατά του καθηγητή Τοξικολογίας Ν. Ράικου, που εντόπισε τη θανατηφόρα δόση της κεταμίνης στο αίμα του παιδιού, ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει νέα τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη.

Αλέξης Κούγιας

Αυτή τη φορά, όπως ανέφερε, η έρευνα θα πρέπει να διενεργηθεί είτε από το εργαστήριο Τοξικολογίας του ΕΚΠΑ είτε από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να καταδειχθεί ότι το συμπέρασμα του κ. Ράικου και του εργαστηρίου του στο ΑΠΘ για δηλητηρίαση του παιδιού από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης είναι λάθος.

«Ο Ράικος χρησιμοποίησε μια μέθοδο που κανείς δεν την ξέρει» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας για να στηρίξει το αίτημά του, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι «επιστημονικός απατεώνας»! Εν τέλει, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε ο κ. Κούγιας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του.

Ρούλα Πισπιρίγκου

«Εχετε απορρίψει όλα τα αιτήματά μου» είπε ο συνήγορος και συνέχισε: «Αυτό το πράγμα μια φορά στη ζωή μου το έχω συναντήσει ξανά, στην υπόθεση Λιγνάδη, που δεν έγινε ούτε προκαταρκτική εξέταση. Και ήρθε και αθωώθηκε, αλλά η ζωή του καταστράφηκε. Τώρα είναι έξω, αλλά δεν τον δέχεται κανείς. Κάνει φιλολογικά μαθήματα όπου τον δέχονται για να μπορέσει να ζήσει»!

Δημήτρης Λιγνάδης

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος βρέθηκε εκ νέου χθες στο ακροατήριο έπειτα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης. Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία στη σορό της μικρής Τζωρτζίνας, αποδίδοντας και εκείνος τον θάνατό της σε δηλητηρίαση από κεταμίνη, σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Κούγια πως δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης του κ. Ράικου, καθώς δεν γνωρίζει τη μέθοδο που ακολούθησε ούτε διαθέτει σχετική βιβλιογραφία. Είπε επίσης ότι δεν διαθέτει φωτογραφίες από τη σορό του παιδιού κατά τη νεκροψία (σ.σ.: του είχε ζητηθεί από το δικαστήριο να τις προσκομίσει, εφόσον υπάρχουν), διότι κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις ερωτήσεις που ο κ. Κούγιας υπέβαλε στον μάρτυρα για να καταδείξει τα «μελανά», κατά τους ισχυρισμούς του, σημεία της έκθεσης Ράικου είναι οι εξής:

Κούγιας: Πόσες είναι οι περιπτώσεις που χρειάζεται τοξικολογική εξέταση και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία αγνοεί το δικό της τοξικολογικό εργαστήριο και στέλνει αλλού δείγμα αίματος για έλεγχο;

Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά μόνο μία φορά έχω στείλει αλλού, στην υπόθεση Ασλάνη.

Μιχάλης Ασλάνης

Κούγιας: Αυτός αυτοκτόνησε. Στην υπόθεση που εξετάζουμε ποιος είναι αυτός που σας είπε «αγνοήστε την τοξικολόγο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, την κυρία Λευκίδου, και πηγαίνετε στον Ράικο»;

Μάρτυρας: Μιλήσαμε με την κυρία Λευκίδου και λόγω της πολυφαρμακίας που ελάμβανε τα παιδί αποφασίσαμε να στείλουμε στον κ. Ράικο δείγμα για έρευνα.

Κούγιας: Ο τρόπος που ο κ. Ράικος επέλεξε να κάνει τον ποσοτικό έλεγχο είναι αξιόπιστος;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον κ. Ράικο, δεν ξέρω τη μέθοδό του. Δεν έχω βρει βιβλιογραφία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να τον αμφισβητήσω…

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, με τη διαδικασία να φτάνει πλέον όλο και πιο κοντά στο στάδιο της απολογίας της κατηγορούμενης μητέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το πένθος του χωρισμού»

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».