Γυναίκες από Γεωργία και Αρμενία είχαν αφαιρέσει ρούχα αξίας άνω των 100.000 € από τέσσερα καταστήματα

Ελαφροχέρες καθαρίστριες

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τέσσερις καθαρίστριες από τη Γεωργία και την Αρμενία, οι οποίες είχαν αφαιρέσει ρούχα αξίας άνω των 100.000 ευρώ από τέσσερα καταστήματα γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων στη συμπρωτεύουσα.

Οι κλοπές διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 από τέσσερα υποκαταστήματα ρούχων της εταιρίας Zara στην οδό Τσιμισκή και αλλού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις εργασίες καθαρισμού, οι δράστιδες «ξάφριζαν» ρούχα, λευκά είδη και προϊόντα φο μπιζού. Η δράση τους τερματίστηκε έπειτα από αλλεπάλληλες κλοπές που έκαναν αίσθηση στους υπευθύνους της αλυσίδας επώνυμων ενδυμάτων. Οταν διαπίστωσαν από τις κάμερες ασφαλείας πως οι κλοπές δεν έγιναν από πελάτες ή υπαλλήλους των καταστημάτων, τότε οι υποψίες στράφηκαν στο συνεργείο καθαρισμού.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενες δρούσαν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής εργασίας τους, την ώρα που τα καταστήματα ήταν κλειστά και δεν υπήρχαν άλλοι εργαζόμενοι. Μάλιστα, αφαιρούσαν με ψαλίδια τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς που διέθεταν τα εμπορεύματα. «Κάποιοι μηχανισμοί εντοπίστηκαν πεταμένοι στα φρεάτια των ανελκυστήρων» κατέθεσε στη δίκη υπάλληλος ενός καταστήματος, επισημαίνοντας ότι κλοπές είχαν καταγραφεί και από τις αποθήκες. Τα κλοπιμαία έβγαιναν από τα καταστήματα με όχημα της εταιρίας καθαρισμού. Ομως δεν προέκυψε η εμπλοκή άλλων προσώπων. Σε έρευνα που έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 στο σπίτι και στην ταράτσα μίας από τις αλλοδαπές καθαρίστριες βρέθηκαν εμπορεύματα αξίας σχεδόν 30.000 ευρώ. Η δράστις, που ομολόγησε την πράξη της, είχε προφυλακιστεί.

Στις απολογίες τους οι συγκατηγορούμενές της παραδέχτηκαν ότι έκλεψαν μόνο τα εμπορεύματα που είχαν βρεθεί κατά τη σύλληψή τους. Ο εισαγγελέας της έδρας, που πρότεινε την ενοχή τους, εξέφρασε την εκτίμηση πως τα κλοπιμαία «κάπου διοχετεύονταν, κάπου μεταπωλούνταν». Το δικαστήριο καταδίκασε τις τέσσερις καθαρίστριες για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Στις κατηγορούμενες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο