Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Βρήκαμε τον Γιάννη Λάτσιο να βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας

Ο Γιάννης Λάτσιος κομψά ντυμένος έκανε βόλτα στο κέντρο...

Η σόουμπιζ στη θεατρική αυλή της «Κυράς της Ρω»

Αποθέωση γνώρισε η «Κυρά της Ρω» στην πρεμιέρα της...

Τέλος η αυτοεξορία της Ελεν ΝτιΤζένερις

Η 68χρονη τηλεπαρουσιάστρια ξόδεψε 22.850.000 ευρώ για να αγοράσει έπαυλη στη γειτονιά των διασήμων, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Αποκαλύψεις στο «Να μ’αγαπάς»: Ο Άγγελος λέει στη Ζωή για τα συναισθήματά...

Πολλές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις της σειράς «Να μ’αγαπάς».

Πάτερ Αντώνιος: «Παγώνει» προσωρινά η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του ή μη σε δίκη

Παράταση αγωνίας για τον «Νώε»

«Παγώνει» προσωρινά η διαδικασία έκδοσης βουλεύματος για την παραπομπή ή μη σε δίκη του πατρός Αντωνίου σχετικά με τη «βαριά» -κακουργηματικής φύσεως- δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες δύο νεαρών αγοριών, τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου», για σεξουαλική κακοποίησή τους από τον ιερέα.

Την εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο ζητείται από την ανακρίτρια που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση να προβεί σε ακόμα δύο ανακριτικές πράξεις, ώστε να αποσαφηνιστούν κρίσιμα σημεία της όλης υπόθεσης.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο, αφού μελέτησε τη δικογραφία, ζήτησε από την ανακρίτρια να λάβει συμπληρωματική απολογία από τον πατέρα Αντώνιο για μια επιμέρους πράξη, η οποία αφορά την κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του πρώτου νεαρού που είχε καταγγέλλει τον ιερέα. Πρόκειται για τον 19χρονο σήμερα νέο ο οποίος έχει καταθέσει στις Αρχές ότι ο πατέρας Αντώνιος τον κακοποίησε σεξουαλικά ενώ φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Επιπλέον οι δικαστές ζήτησαν από την ανακρίτρια να λάβει καταθέσεις από ακόμα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για δύο αδέλφια, τα οποία επίσης είχαν φιλοξενηθεί σε δομή της ΜΚΟ και σε αυτά ο 19χρονος φέρεται ότι είχε μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που -όπως υποστηρίζει- υπέστη από τον ιερέα.

Ωστόσο, έως σήμερα τα πρόσωπα αυτά δεν έδωσαν κατάθεση ούτε στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας της υπόθεσης ούτε όμως και ενώπιον της ανακρίτριας. Οι καταθέσεις τους κρίθηκαν τώρα σημαντικές από το συμβούλιο, καθώς με αυτές τα δύο αδέλφια θα ερωτηθούν για το εάν επιβεβαιώνουν ή όχι όσα φέρεται ότι τους είχε «εξομολογηθεί» ο 19χρονος σε βάρος του πατρός Αντωνίου. Εφόσον οι δύο αυτές ενέργειες γίνουν από την ανακρίτρια και η διαδικασία της περαιτέρω ανάκρισης ολοκληρωθεί, τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου αυτό να κρίνει με νέο βούλευμά του για το θέμα της παραπομπής ή μη του ιερέα σε δίκη.

Πάντως, ο αρμόδιος εισαγγελέας με πρόταση που είχε κάνει προς το συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο είχε ζητήσει δίκη για τον πατέρα Αντώνιο για κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν και τις δύο καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του. Οπως είναι γνωστό, εκτός από τον 19χρονο, τον ιερέα έχει καταγγείλει και ένας 15χρονος, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε σε ασελγείς πράξεις που υπέστη από τον ιδρυτή της ΜΚΟ.

Ο εισαγγελέας με την πρότασή του -η οποία να σημειωθεί ότι δεν δεσμεύει το δικαστικό συμβούλιο- είχε κρίνει τις καταγγελίες των δύο νέων βάσιμες, αναφέροντας μάλιστα πως ο κατηγορούμενος ιερέας, «εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της “Κιβωτού του Κόσμου”, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.