Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Ζώδια Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2026: Νέες ευκαιρίες στη δουλειά, φλερτ και αλλαγές

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026ΚΡΙΟΣ: Αξιοποιείστε τη φαντασία σας και...

Βρήκαμε τον Γιάννη Λάτσιο να βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας

Ο Γιάννης Λάτσιος κομψά ντυμένος έκανε βόλτα στο κέντρο...

Η σόουμπιζ στη θεατρική αυλή της «Κυράς της Ρω»

Αποθέωση γνώρισε η «Κυρά της Ρω» στην πρεμιέρα της...

Τέλος η αυτοεξορία της Ελεν ΝτιΤζένερις

Η 68χρονη τηλεπαρουσιάστρια ξόδεψε 22.850.000 ευρώ για να αγοράσει έπαυλη στη γειτονιά των διασήμων, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Τετ α τετ με τον ανακριτή ο ένας εκ των δύο «μαύρων πανθήρων» που πήγαν να βιάσουν 35χρονη κομμώτρια

«Ego kalo pedi»

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε ο νεαρός Σομαλός ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της ληστείας και της απόπειρας βιασμού της γυναίκας μέσα στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον ομοεθνή συνεργό του.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

«Αυτός παρέσυρε εμένα για ληστεία. Εγώ καλό παιδί» ανέφερε στην απολογία του, όπως είχε καταθέσει και στην Ασφάλεια Εξαρχείων ο 20χρονος Σομαλός. Ο ίδιος έριξε την ευθύνη στο 18χρονο ομοεθνή συνεργό του, που είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθεί.

Ο ενας εκ των δύο Σομαλών την ώρα που φεύγει από την πολυκατοικία όπου διαμένει η 35χρονη κομμώτρια

Την ίδια φράση είχε πει και στην 35χρονη κομμώτρια, στο σπίτι της οποίας είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, επιχειρώντας να τη ληστέψουν αλλά και να τη βιάσουν. Για την τρομακτική της εμπειρία, η 35χρονη κομμώτρια είχε αναφέρει, μιλώντας στην «Espresso», πως προσπάθησε να τους αποτρέψει… με το καλό, όταν οι Σομαλοί, εναλλάξ, επιχείρησαν να τη βιάσουν: «“Φαίνεστε καλά παιδιά”, λέω σε αυτόν που έχει συλληφθεί, “γιατί το κάνετε αυτό;”, και μου κάνει την κίνηση με το χέρι του, και με σπαστά ελληνικά μου λέει “Εγώ. Οχι αυτός!”, και μου δείχνει τον άλλο που έψαχνε το διαμέρισμα. Αυτός, όταν ο άλλος πήγαινε να γίνει βίαιος, του έκανε “ήρεμα!” με το χέρι του. Τράβαγα την κουβέρτα μου για να τους καθυστερήσω».

Ο 20χρονος Σομαλός στην απολογία του ανέφερε ότι πούλησε με το συνεργό του το κινητό της 35χρονης κομμώτριας για 30 ευρώ σε αλλοδαπό στην πλατεία Ομονοίας. Το κινητό τηλέφωνο, όπως προέκυψε στη συνέχεια, είχε περιέλθει στην κατοχή λαθρομετανάστη από το Ιράν. Εκείνος το χρησιμοποίησε με τις εφαρμογές της 35χρονης, έτσι εκείνη κάλεσε στον αριθμό της και του ζήτησε πληροφορίες, καθώς τον ενημέρωσε ότι είχε κλαπεί. Ετσι, ο Ιρανός φοβήθηκε τα μπλεξίματα και παρέδωσε το κινητό στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

Οι δύο Σομαλοί παράνομοι μετανάστες έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο, με κλοπές, διαρρήξεις και ληστεία με απειλή. Μέχρι το 2022, ο 20χρονος διέμενε ως «ασυνόδευτο ανήλικο» σε δομή φιλοξενίας στην Καλλιθέα. Είχε δηλωθεί επτά φορές η εξαφάνισή του στην Αστυνομία, ωστόσο επέστρεφε και αποχωρούσε ξανά όποτε ήθελε, χωρίς να έχει συνέπειες. Οταν ενηλικιώθηκε, αποχώρησε και παραβιάζοντάς το εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα Ολλανδού υπηκόου, ο οποίος ζει και εργάζεται και στην Ελλάδα και στην πατρίδα του ανά έξι μήνες.

Σε δομή ανηλίκων στην Κυψέλη διαβιούσε και ο 18χρονος Σομαλός συνεργός του, μέχρι το 2022, επίσης ως «ασυνόδευτο ανήλικο». Το 2023 η δομή δήλωσε την εξαφάνισή του και η Αστυνομία τον εντόπισε να έχει παραβιάσει την είσοδο του ταμείου Αεροπορικής Αμυνας, στην οδό Σωκράτους, όπου είχε τοποθετήσει λουκέτο, ενώ κοιμόταν σε δωμάτιο του ισογείου. Στην κατοχή του μάλιστα, του είχε κλεμμένο ποδήλατο! Οι δύο Σομαλοί λαθρομετανάστες, υπότροποι σε εγκληματικές ενέργειες, έχουν συλληφθεί και έχουν παραπεμφθεί στις εισαγγελικές Αρχές πολλές φορές, ωστόσο αφήνονται ελεύθεροι με όρους, καθώς εκκρεμεί σε βάρος τους το ποινικό δικαστήριο και δεν τους επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα. Ωστόσο, καθώς πρόκειται για υπηκόους τρίτης χώρας, η Ελλάδα δεν έχει διακρατική συμφωνία με τη Σομαλία και δεν μπορεί να εκτελεστεί η διάταξη απέλασης, καθώς η Σομαλία δεν τους δέχεται πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Αλέξανδρος Παρθένης: Το πρόβλημα υγείας και ο γάμος του

Ο Αλέξανδρος Παρθένης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής και μεταξύ άλλων μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του.