Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

Αρχισε η δίκη του ιδρυτή της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes Δημήτρη Αλικάκου για τις αναφορές του στο Αγιο Φως

Οι μαρτυρίες σκευοφυλάκων στο βιβλίο του δημοσιογράφου για ανθρώπινη... επέμβαση

Αντικείμενο δικαστικής διαμάχης -και μάλιστα σφοδρής– αποτελεί πλέον η τελετή αφής του Αγίου Φωτός, που μεταδίδεται σε κάθε ορθόδοξο ναό από τον ιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Και αυτό, καθώς ο δημοσιογράφος και ιδρυτής της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes, Δημήτρης Αλικάκος, κάθισε χθες στο εδώλιο, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες τού αποδόθηκαν έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος. Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσαν μαρτυρίες τις οποίες ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός». Ανάμεσά τους και μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Πανάγιου Τάφου και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει πως η τελετή αφής του Αγίου Φωτός δεν συνιστά θαύμα, αλλά αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επέμβασης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται χθες, με τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα και να «κατακεραυνώνει» τον δημοσιογράφο. «Γνώριζα ότι με ρωτάει σαν προσκυνητής, σαν πιστός και όχι σαν δημοσιογράφος. Εκείνος μας έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, ενώ εμείς τον φιλοξενήσαμε και εισπράξαμε δυσφήμηση και ανομία» είπε στην κατάθεσή του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος δεν τους είχε ενημερώσει για την ηχογράφηση των μαρτυριών και πως με τον τρόπο που ενήργησε έπληξε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Συνήγορος υπεράσπισης: «Ποιο σημείο του βιβλίου είναι συκοφαντικό για εσάς;»

Μάρτυρας: «Μας παρουσιάζει με πολύ αρνητικό τρόπο, σαν εμείς να κρύβουμε την αλήθεια από τον κόσμο. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να σας πω περισσότερα, λόγω του απορρήτου της εξομολόγησης».

Συνήγορος υπεράσπισης: «Ποια εξομολόγηση; Ο κ. Αλικάκος σάς εξομολογήθηκε τις αμαρτίες του;»

Μάρτυρας: «Οχι, αλλά ο ίδιος μου ζήτησε να μιλάμε εξομολογητικά, είτε από κοντά είτε μέσω τηλεφώνου».

Υπεράσπιση: «Γνωρίζατε ότι ο κ. Αλικάκος θα δημοσίευε κάτι για το Αγιο Φως; Και προσέξτε τι θα απαντήσετε γιατί… μας κοιτούν από πάνω».

Μάρτυρας: «Κοιτάξτε, δεν είχε γίνει ξεκάθαρο. Εξέφρασε την πρόθεσή του να δημοσιεύσει κάτι, αλλά εκ των υστέρων… Αλλά δεν ξεκαθαρίστηκε, δεν διευκρινίστηκε».

Υπεράσπιση: «Αρα γνωρίζατε;»

Μάρτυρας: «Ο,τι σας είπα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες των σκευοφυλάκων που συγκέντρωσε ο δημοσιογράφος, εκτός του ότι συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο του, κυκλοφόρησαν και βιντεοσκοπημένες ως συνεντεύξεις. Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος κατέθεσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος, σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου, «εξέφρασε τη διαφωνία του στο να καταγραφεί, αλλά μετά δέχτηκε να καταγράφεται, αλλά όχι να δημοσιοποιηθούν τα όσα είπε». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα