Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ευγενία Ξυγκόρου: «Η Πολυξένη θα κάνει ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” με τη μητέρα...

Η Ευγενία Ξυγκόρου, που υποδύεται την Πολυξένη, μία από...

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Ο «Άγιος Παΐσιος» σαρώνει και στο σινεμά

Τέλος εποχής στην κορυφή του ελληνικού box office έφερε το 4ήμερο 29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2026.

Η «πριγκίπισσα του ΝΟΧ» στο πλευρό κοριτσιών που έχουν υποστεί κακοποίηση

Μπορεί σχεδόν σε καθημερινή βάση η ελληνική κοινωνία να βιώνει δεκάδες περιστατικά μπούλινγκ ή παραβατικής συμπεριφοράς από ανήλικα αγόρια και κορίτσια,

Πως γλίτωσε τα χειρότερα ο μαθητής που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα 150 κιλών στο 3ο Δημοτικό Κηφισιάς

Ο 9χρονος έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι και θα παραμείνει νοσηλευόμενος επί 20 ημέρες

Η τσάντα που φορούσε στην πλάτη ο 9χρονος μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, όταν ο ίδιος και συμμαθητές του καταπλακώθηκαν από τη βαριά καγκελόπορτα, βάρους περίπου 150 κιλών, φαίνεται ότι του έσωσε τη ζωή προχθές το μεσημέρι.

Ο 9χρονος μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Οπως έγινε γνωστό, ο 9χρονος έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι και θα παραμείνει νοσηλευόμενος επί 20 ημέρες, παρόλο που η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες που είδαν το φως, εκτός από τον μικρό μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε από την κατάρρευση της καγκελόπορτας, χτύπησε και μία μητέρα, η οποία έτρεξε να βοηθήσει το παιδάκι.

«Ο μαθητής, αφού απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δασκάλων και γονέων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, που ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς ότι φέρει κάταγμα στον τέταρτο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι, και χρειάζεται να νοσηλευθεί για χρονικό διάστημα 20 ημερών» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Σε άλλο σημείο του τονίζεται ότι ο άτυχος μαθητής της γ’ δημοτικού παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο.

Η καγκελόπορτα πεσμένη στο προαύλιο του σχολείου

Μετά το θλιβερό συμβάν, που καταδεικνύει τα ελλιπή μέτρα στις σχολικές μονάδες, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της Κηφισιάς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό, ενώ οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου πραγματοποίησαν χθες τρίωρη στάση εργασίας. Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι είπε στους εξαγριωμένους γονείς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπήρξε κάποια αστοχία με τους πίρους που στηρίζουν την πόρτα. Ωστόσο, οι γονείς αναρωτιούνται γιατί ο εργολάβος έδωσε τα κλειδιά στον διευθυντή του σχολείου, αν όντως είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στην καγκελόπορτα. Πάντως, με μήνυμα που είχε στείλει ο διευθυντής στους γονείς, περίπου μία ώρα προτού συμβεί το ατύχημα, τους ενημέρωνε ότι η πόρτα αντικαταστάθηκε.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί ο εργολάβος του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται ότι αφαίρεσαν τις κορδέλες προστασίας προτού ολοκληρωθεί η επισκευή της πόρτας, διαβεβαιώνοντας πως το έργο είχε τελειώσει. Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας. Ο εργολάβος από την πλευρά του υποστηρίζει πως δεν είπε ποτέ ότι η πόρτα ήταν έτοιμη για χρήση, την ώρα που οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής. Σε δηλώσεις τους, μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών τόνισαν ότι υπάρχουν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα που τους κάνουν να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους.

«Γερασμένο σχολείο, έχει πέσει τμήμα οροφής και στέγαστρο»

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες αγανακτισμένων γονέων για τα χρόνια κατασκευαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία της Κηφισιάς, με αφορμή τον τραυματισμό ενός 9χρονου μαθητή όταν καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα!

Την ίδια ώρα, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να συσταθεί άμεσα επιτροπή τεχνικών, προκειμένου να ελέγχονται τα σχολεία της περιοχής. Οπως έγινε γνωστό, εκτός από το προχθεσινό συμβάν, στο παρελθόν στις εγκαταστάσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς είχε πέσει οροφή, αλλά και στέγαστρο κατασκευασμένο από αμίαντο!

«Τα παιδιά μας είναι σοκαρισμένα. Δεν ξέρουμε τι να τους πούμε» δήλωσε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής Ελένη Μακρή, μιλώντας στο Action24. Παράλληλα, εξήγησε πως στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. «Ενα σχολείο γερασμένο, κακοσυντηρημένο. Ο εργολάβος μονίμως κάνει αστοχίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών. Πριν από δύο μήνες έπεσε ψευδοροφή, ευτυχώς εν ώρα διαλείμματος, ενώ έσπασε στέγαστρο αμιάντου εν ώρα μαθήματος και απομακρύνθηκε ύστερα από δική μας κινητοποίηση. Μικρό στέγαστρο, αλλά αμιάντου. Κινητοποιήθηκαν οι γονείς για να απομακρυνθεί με σωστό τρόπο και όχι πρόχειρο, όπως έκαναν, στέλνοντας έναν υπάλληλο με γάντια μιας χρήσης» αποκάλυψε η κυρία Μακρή. Οπως είπε, τα έργα που γίνονται στα σχολεία δεν ελέγχονται από κανέναν, παρόλο που η ίδια είχε πάει πριν από δύο μήνες στο δημοτικό συμβούλιο και είχαν συζητήσει για τα προβλήματα στην υποδομή του εν λόγω σχολείου.

Κορδέλες στο σημείο όπου βρισκόταν η πόρτα

Τα προβλήματα στα σχολεία της Κηφισιάς δεν σταματούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. Πριν από πέντε μήνες έπεσε η εξωτερική πόρτα στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Κηφισιάς, ενώ πριν από δύο μήνες έπεσε και μια εσωτερική πόρτα. Μάλιστα, αντί οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν τους μεντεσέδες που έφυγαν από την εξωτερική πόρτα, τους… κόλλησαν ως προσωρινή λύση! Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αναξαγόρειου Λυκείου Θεόδωρος Οικονόμου δήλωσε ότι έγιναν συζητήσεις με αντιδημάρχους και, έπειτα από πίεση που ασκήθηκε, θα αντικατασταθούν οι πόρτες. «Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Ο δήμος αδυνατεί να τα επισκευάσει, γιατί, λέει, έχει οικονομικά προβλήματα» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει όλα τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, αν και η σύμβασή του έχει λήξει από πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Γιάννης Βούρος: Το χιουμοριστικό βίντεο με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Βούρος πέρασε χρόνο με τα παιδιά του και γύρισαν και ένα αστείο βιντεάκι.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.