Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος κατηγορεί τη Χριστίνα για τον φόνο της Κατρίν

Ο Παύλος ετοιμάζει το πιο ύπουλο χτύπημα λέγοντας στον Νικηφόρο ότι η Χριστίνα σκότωσε την Κατρίν, και ο ίδιος απλώς της έδωσε άλλοθι στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».

Η Ελληνίδα πιλότος που σώθηκε αλλά και… έσωσε από μεγάλη καταστροφή το Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα

Με εντυπωσιακές επιδόσεις σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις η 30χρονη, τη βλέπουν οι Τούρκοι και... τρέμουν

Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων με πολλές εικονικές καταρρίψεις και εντυπωσιακές επιδόσεις σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις είναι η 30χρονη πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας Θεοδώρα Δούρου, η οποία εγκατέλειψε χθες υποδειγματικά το μαχητικό Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα.

H 30χρονη Θεοδώρα Δούρου

Η έμπειρη πιλότος έδειξε παραδειγματική ψυχραιμία και ετοιμότητα, όταν δεν λειτούργησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια προσγείωσης έπειτα από εκπαιδευτική πτήση. Η πιλότος του Μιράζ 2000-5 αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Ακολούθησε κατά γράμμα το πρωτόκολλο και χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις και τη σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα. Ενώ δεν λειτουργούσαν τα φρένα κατά την τροχοδρόμηση, έβγαλε το αεροπλάνο έξω από τον διάδρομο και έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης, εγκαταλείποντας το μαχητικό. Το Mιράζ 2000-5 παρέμεινε εκτός διαδρόμου, χωρίς να υποστεί οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά, ενώ φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος.

Στο αεροσκάφος θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευαστεί μέσα στην αεροπορική βάση. Η ιπτάμενη μεταφέρθηκε από συναδέλφους της στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους. Στην ψυχραιμία και την ετοιμότητα που επέδειξε η πιλότος του Μιράζ 2000-5 αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

«Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης, πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Οταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου, είναι πιθανόν πάρει φωτιά το αεροσκάφος» παρατήρησε ο αντιπτέραρχος. «Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της» τόνισε ο κ. Ιατρίδης. Η 30χρονη Θεοδώρα Δούρου έχει συμμετάσχει σε πολλές αερομαχίες και ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις.

Ακραία σενάρια

Η Ελληνίδα πιλότος είχε ξεχωρίσει ανάμεσα στους 250 συμμετέχοντες που είχαν πολυήμερη εκπαίδευση σε διάφορα ακραία σενάρια και πολύ προωθημένες τακτικές εναέριας μάχης στην άσκηση ATLC (Advanced Tactical Leadership Course), που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην άσκηση συμμετείχαν κορυφαίοι πιλότοι από χώρες όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σαουδική Αραβία, ενώ συμμετείχαν ως παρατηρητές η Αυστραλία και η Ινδία.

Μιράζ 2000-5

Η… Αμαζόνα των αιθέρων κατάγεται από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Από μικρό παιδί έβλεπε τα μαχητικά πάνω από το χωριό της και ήταν το κίνητρό της να πετάξει και αυτή ως πιλότος μαχητικού. Το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. «Η αγάπη μου για τα αεροπλάνα προκλήθηκε από την παιδική μου ηλικία, όταν έβλεπα να περνούν από το χωριό μου. Μεγαλώνοντας, θαύμαζα πολύ το επάγγελμα και, όταν έμαθα για τη Σχολή Ικάρων, αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω ιπτάμενη στα μαχητικά» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της. «Ο κίνδυνος είναι μέρος του επαγγέλματος και καλούμαστε καθημερινά να τον αντιμετωπίσουμε» είχε επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο η έμπειρη πιλότος, αποδεικνύοντάς το στην πράξη χθες με την υποδειγματική εγκατάλειψη και σώζοντας το Μιράζ.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα