Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Αθώα τα δύο αδέλφια για τη μαφιόζικη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Δίκη φιάσκο

Σε τεράστιο φιάσκο, με πολιτική χροιά, εξελίχθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αφού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αθώωσε τα δύο αδέλφια που κατηγορούνταν για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου, λόγω αμφιβολιών, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι πίστευαν πως οι συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές ως μία απόδειξη για την άρτια λειτουργία των θεσμών, των διωκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης!

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 49 ετών, αναδεικνύει την πολιτική εκμετάλλευση της δολοφονίας του δημοσιογράφου και ξυπνά στην κοινή γνώμη μνήμες από την προεκλογική περίοδο, όταν ο πρωθυπουργός διατυμπάνιζε τις συγκεκριμένες συλλήψεις ως μία τεράστια επιτυχία. Παρότι αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για ένα ασταθές κατηγορητήριο, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες τις εξελίξεις στην υπόθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν επιταχυνθεί για την εξιχνίαση. Απαιτούσε δε να ζητήσουν συγγνώμη όσοι «συκοφάντησαν» το υπουργείο του για καθυστερήσεις και απραξία.

Η απόφαση-σοκ

Το προκλητικό σόου, τα επικοινωνιακά παιχνίδια και η εμπορευματοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης ενός εγκλήματος με θύμα δημοσιογράφο που ερευνούσε τις διασυνδέσεις παρακρατικών μηχανισμών με το οργανωμένο έγκλημα, με μοναδικό σκοπό την επικράτηση στις εκλογές, άρχισαν να «αναβλύζουν» χθες, όταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του.

Επειτα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, ο 49χρονος, που είχε κατηγορηθεί για συνέργεια, κρίθηκε αθώος με πλειοψηφία 5-2 λόγω αμφιβολιών. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών του σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία. Επί της ουσίας οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι ο 49χρονος δεν ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά εμπλεκόμενος στη δολοφονία. Για τον μικρότερο από τα δύο αδέλφια το δικαστήριο έκρινε πως είναι αθώος κατά πλειοψηφία 6-1. Σε αυτή την περίπτωση μειοψήφησε μόνο η σύνεδρος εξ αριστερών του προέδρου.

Στο άκουσμα της απόφασης οι δύο άνδρες ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν, ενώ κλάματα ακούστηκαν από συγγενείς και φίλους τους που βρίσκονταν στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου. Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2023 -λίγο πριν από τις εκλογές- για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου. Εντούτοις, η κενού περιεχομένου επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. φάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί, τα οποία δεν αποτελούσαν τίποτα περισσότερο από ενδείξεις ενοχής.

Μάλιστα, ακριβώς τα ίδια στοιχεία είχαν αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει λόγω της ισχνότητάς τους περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Τελικά, επρόκειτο για τις ίδιες ισχνές ενδείξεις που χρησιμοποιήθηκαν στη δίκη και προφανώς δεν επαρκούσαν για να στοιχειοθετηθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ενοχή των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι χθες το μεσημέρι αθωώθηκαν με ξεκάθαρες πλειοψηφίες.

H πρόταση της εισαγγελέως

Είχε μεσολαβήσει η θέση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία πριν από μερικές ημέρες, κατά την αγόρευσή της, είχε προτείνει την ενοχή των δύο αδελφών, αποδίδοντας το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα ο δημοσιογράφος. «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είχε αναφέρει η εισαγγελέας, εκτιμώντας πως ο λόγος της δολοφονίας ήταν ότι ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ: «Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Τι κι αν η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την ενοχή τους; Η χθεσινή απόφαση αναδεικνύει την πολιτική απάτη που στήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μοναδικό σκοπό την εκρίζωση των αμφιβολιών της κοινής γνώμης σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές…

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.




Μποζουκια Αθηνα