Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιωάννης Λύρας: «Έπεισα τους νοικοκύρηδες ότι μπορούν να με εμπιστευτούν»

Από τις ποδηλατάδες στην Αθήνα, στις σπουδές Ιατρικής στη...

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο...

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...

«Tempting Fortune»: Γνωρίστε τους 12 τολμηρούς παίκτες που διψούν για δράση

Το «Tempting Fortune» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Εφυγε από τη ζωή ο 48χρονος που είχε δεχτεί τσίμπημα από καφέ αράχνη

Ιστός θανάτου

Δεν χωράει ανθρώπινος νους το τραγικό παιχνίδι που επιφύλασσε η μοίρα στον 48χρονο που δέχτηκε τσίμπημα -πιθανότατα από καφέ αράχνη– και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Η σύντροφος του άτυχου άνδρα που βρισκόταν στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά και οι συγγενείς του αδυνατούν να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη ο δικός τους άνθρωπος έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα και άδικα!

Ο 48χρονος, που κατάγεται από τη Φθιώτιδα αλλά παραθέριζε με τη σύντροφό του στην Ηλεία τις τελευταίες ημέρες, βρισκόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά το ίδιο βράδυ, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να τον σταθεροποιήσουν, ο οργανισμός του δεν άντεξε και υπέκυψε.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει σαφές τι οδήγησε στον θάνατο τον 48χρονο. Ο έντονος κνησμός στο πόδι ήταν εκείνος που τον ώθησε να επισκεφθεί την Τρίτη ορθοπεδικό, καθώς θεώρησε πως υπήρχε φλεγμονή. Ο γιατρός τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο, καθώς του εξήγησε πως πιθανότατα δεν επρόκειτο για ζήτημα ορθοπεδικής φύσεως, αλλά για κάτι πιο σοβαρό, το οποίο έπρεπε να ελέγξει άμεσα.

Πράγματι, ο 48χρονος, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, πήγε την ίδια μέρα στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, οι οποίες όμως δεν έδειξαν τίποτα. Η αρχική εικόνα του δεν ενέπνεε ανησυχία, με τους γιατρούς ωστόσο να προχωρούν στην εισαγωγή του. Την επόμενη ημέρα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, τον διασωλήνωσαν, όμως δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Πολίτη, απαντήσεις στις αιτίες που του στοίχισαν τη ζωή πρόκειται να δώσουν η ιατροδικαστική εξέταση και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Οπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Open, δεν έχει βρεθεί ακόμη τίποτα στο αίμα του, παρά μόνο πως πράγματι πρόκειται για τσίμπημα αράχνης και όχι φιδιού, το οποίο είναι και πιο σύνηθες. Τόνισε μάλιστα πως επρόκειτο για μια ύπουλη εξέλιξη. «Ο,τι έγινε έγινε Κυριακή μεσημέρι, από εκεί και έπειτα για δύο ημέρες έως και τη Δευτέρα το βράδυ ένιωθε κνησμό στο πόδι. Δεν κατάλαβε όμως κάποιο τσίμπημα» κατέληξε ο διοικητής.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Αγγελική Σαραντοπούλου επισήμανε πως μέχρι στιγμής όλα συναινούν στο συμπέρασμα πως ο άνδρας δέχτηκε τσίμπημα από καφέ αράχνη. «Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ηταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Από τις περιγραφές θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης» ανέφερε.

Προσοχή γιατί δεν υπάρχει αντίδοτο

Το τσίμπημα της αράχνης χαρακτηρίζεται σπάνιο περιστατικό για την Ιατρική, με τον λοιμωξιολόγο, μέλος του ΕΟΔΥ, Δημήτρη Χατζηγεωργίου να εξηγεί πως υπάρχουν περιπτώσεις που ο άνθρωπος το καταλαβαίνει άμεσα γιατί ο πόνος είναι οξύς και σπεύδει στον γιατρό. «Ωστόσο μπορεί να μη δώσει σημασία ο άνθρωπος και να περάσουν ώρες χωρίς να δοθούν οδηγίες από τους γιατρούς κι έτσι το δηλητήριο πηγαίνει στο αίμα και προκαλεί διαταραχές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Αν το δηλητήριο της αράχνης φτάσει στο αίμα, τότε μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμίες, εφιδρώσεις, μυϊκούς σπασμούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες και να αυξηθεί απότομα η πίεση». Οπως επισήμανε ο επιστήμονας, σε κάποιες βαριές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα, αιμόλυση, ακόμα και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ενώ έκανε σαφές πως πιο ευάλωτοι είναι τα παιδιά και οι άνθρωποι με χαμηλό σωματικό βάρος.

Σημείωσε πως αντίδοτο για το τσίμπημα της καφέ αράχνης δεν υπάρχει, κάνοντας αναφορά σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, όπου διατίθενται μεμονωμένα σκευάσματα, χωρίς επιβεβαιωμένα αποτελέσματα. «Δεν βάζουμε ποτέ τα χέρια μας ή τα πόδια εκεί που δεν βλέπουμε, πρώτα σηκώνουμε το ξύλο ή την πέτρα, βλέπουμε τι υπάρχει και μετά βάζουμε τα χέρια μας» συμβούλεψε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο ελληνικό τραγούδι

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...