Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ευγενία Ξυγκόρου: «Η Πολυξένη θα κάνει ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” με τη μητέρα...

Η Ευγενία Ξυγκόρου, που υποδύεται την Πολυξένη, μία από...

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Ο «Άγιος Παΐσιος» σαρώνει και στο σινεμά

Τέλος εποχής στην κορυφή του ελληνικού box office έφερε το 4ήμερο 29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2026.

Η «πριγκίπισσα του ΝΟΧ» στο πλευρό κοριτσιών που έχουν υποστεί κακοποίηση

Μπορεί σχεδόν σε καθημερινή βάση η ελληνική κοινωνία να βιώνει δεκάδες περιστατικά μπούλινγκ ή παραβατικής συμπεριφοράς από ανήλικα αγόρια και κορίτσια,

Η «ζωή εν τάφω» στις αίθουσες δικαστηρίων

Αναβλήθηκε η δίκη για το παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια λόγω θανάτου του ιερέα που είχε στήσει τη φάμπρικα στην αυλή του σπιτιού του

Την αναβολή της δίκης της 19ης Σεπτεμβρίου λόγω θανάτου του ιερέα Δημήτρη Ράικου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το παράνομο νεκροταφείο στην περιοχή των Καλυβίων, ζήτησε και πήρε η οικογένειά του. Η έδρα του δικαστηρίου πλημμελειοδικών Αθήνας ζήτησε από την οικογένεια του εκλιπόντος ιερέα ληξιαρχική πράξη θανάτου, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου. Η επόμενη δίκη θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο ιερέας Δημήτρης Ράικος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στη δίκη της 19ης Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε μέλος της οικογένειας του ιερέα ζητώντας να αναβληθεί η δίκη, καθώς ο υπέργηρος ιερέας, που τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα υγείας, είχε αποβιώσει. Η «Espresso» επικοινώνησε με έναν από τους μηνυτές της δίκης της 19ης Σεπτεμβρίου και πατέρα ενός από τα βρέφη που είχαν ταφεί στο παράνομο νεκροταφείο, τον κ. Γιώργο Τ., ο οποίος μας επιβεβαίωσε την πληροφορία για τον θάνατο του ιερέα και μεταξύ άλλων μας ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι παρουσιάστηκε μέλος της οικογένειας του ιερέα και ζήτησε αναβολή, καθώς ο Δημήτρης Ράικος είχε αποβιώσει εδώ και κάποιους μήνες. Είχα μηνύσει, μεταξύ άλλων, και τον συγκεκριμένο ιερέα μετά τον θάνατο του 7μηνίτικου παιδιού μου.

Το παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια

Θυμάμαι, με είχε πλησιάσει μια κυρία μέσα στο νοσοκομείο και μου είχε ζητήσει να αναλάβει εκείνη όλες τις διαδικασίες μέχρι και την ταφή του παιδιού μου. Το μόνο που της είπα: “Δεν με νοιάζει πόσα θα δώσω, αλλά θέλω να γίνει το καλύτερο για το νεκρό παιδί μου”. Αν και της είχα αναφέρει διάφορα νεκροταφεία, εκείνη μου πρότεινε την Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου στα Καλύβια. Μου είχε παρουσιάσει, τότε, το μέρος εκείνο ως παράδεισο. Εμείς δεν είχαμε το ψυχικό σθένος να είμαστε παρόντες κατά την ταφή, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά ψυχολογικά προβλήματα με την εξέλιξη θανάτου του παιδιού μας. Οταν είδαμε την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” καταλάβαμε τι είχε συμβεί.

Πήγαμε στο παράνομο νεκροταφείο για να δούμε πού έχει ταφεί το παιδί μας. Ο χώρος ήταν βρόμικος με σκουπίδια. Ψάξαμε μαζί με άλλους γονείς που είχαν χάσει τα βρέφη τους. Εμείς προσωπικά δεν βρήκαμε κανέναν τάφο. Βρήκαμε μόνο μια ταμπέλα που έγραφε το επώνυμό μας και τίποτα άλλο. Ούτε τάφο ούτε τίποτα. Από αυτή την υπόθεση του νεκρού παιδιού μας, που δεν ξέρουμε πού έχει ταφεί, αποκτήσαμε ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχουν γονείς που δεν είδαν ούτε νεκρό το παιδί τους. Δεν ξέρουν, δηλαδή, αν πραγματικά έχει πεθάνει. Την υπόθεση θα τη φτάσουμε έως το τέρμα για την ψυχή του παιδιού μας» λέει ο χαροκαμένος πατέρας.

Ο Ταξιάρχης Πιτταράς

Μείωση

Η υπόθεση του ιερέα Δημήτρη Ράικου, με το παράνομο νεκροταφείο στην περιοχή των Καλυβίων, το οποίο λειτουργούσε κανονικά εδώ και χρόνια, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε το 2022 από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ολα άρχισαν από τη μήνυση που είχε καταθέσει ο Ταξιάρχης Πιτταράς στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καταγγέλλοντας ότι στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο υπάρχουν ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με τη σύζυγο και τα παιδιά τους, ένας ναός, που δεν γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί, και στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια: στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο γίνονται ταφές βρεφών και παιδιών.

Στη μήνυση, τότε, γινόταν αναφορά για συμφωνίες με γραφεία τελετών και για χρήματα που λάμβανε ο ιερέας για κάθε παιδί και κάθε ενήλικο που θάβει στην αυλή του σπιτιού του. «Αυτός είναι ένας ιδιωτικός χώρος, δεν υπάγεται στην ιερά μητρόπολη. Είναι το σπίτι του ιερέα που περιλαμβάνει και έναν μικρό ναό. Είναι ιδιωτικός χώρος. Βεβαίως, η εκκλησία θα λάβει τα μέτρα της» είχε αναφέρει, τότε, ο πατήρ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης από την Αρχιεπισκοπή, όπου ανήκε ο ιερέας. Μάλιστα, ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει τον ιερέα ήταν ο πρώην άνδρας της κόρης του. «Ο κύριος αυτός έβαλε τα δυο μου παιδιά να τον βοηθούν να θάβει… Θάβει γιατί κονομάει, δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του» είχε αναφέρει στην ίδια εκπομπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το πένθος του χωρισμού»

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».