Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη πληροφορείται τον θάνατο της Πετρούλας και τρέχει πίσω...

Η Χλόη πληροφορείται το θάνατο της Πετρούλας και τρέχει πίσω στον πατέρα Νικόλαο στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας»

Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλης Τσαρούχας: Έξοδος με τον 19χρονο γιο τους

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Θεοφανία Παπαθωμά υπήρξαν παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Αχιλλέα.

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Δεν σας βοηθούν ούτε η εγωκεντρική συμπεριφορά ούτε...

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ιατροδικαστές Καλογρηάς και Καρακούκης επιμένουν ότι ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ασφυξία

Τη «δίκασαν»

Βέβαιος ότι ο θάνατος της μόλις 3,5 ετών Μαλένας Δασκαλάκη οφείλεται σε ασφυξία, και όχι σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η συνάδελφός του Χριστίνα Τσάκωνα, εμφανίστηκε εκ νέου χθες ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς, καταθέτοντας δεύτερη ημέρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Η μικρή Μαλένα

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο έμπειρος ιατροδικαστής αναφέρθηκε σε σειρά ευρημάτων που δείχνουν ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ασφυκτικός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν τα πάρεις ένα ένα τα ευρήματα αυτά, μπορεί να έχεις αμφιβολίες, αλλά όταν έχεις εφτά μαζί, οδηγούν κάπου. Δεν μπορεί το κάθε εύρημα να προκαλείται από κάτι άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο (σ.σ.: εκτός της ασφυξίας) που να συνδυάζει αυτά τα ευρήματα».

Οπως εξήγησε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, η διάγνωση της ασφυξίας είναι δύσκολη και συχνά δεν εντοπίζονται ευρήματα από τους ιατροδικαστές για να την εντοπίσουν. Ομως, στην περίπτωση της μικρής Μαλένας υπήρχαν ευρήματα, σύμφωνα με τον κ. Καλογρηά. «Πρόκειται για μια διάγνωση δύσκολη, χωρίς ευρήματα συχνά. Υπάρχει διάγνωση ασφυξίας, συχνά χωρίς ευρήματα. Εδώ είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε ευρήματα. Δεν είναι ότι η κυρία Τσάκωνα έκανε ακραίο λάθος, δεν είναι εύκολη η διάγνωση. Εδώ δεν είναι η “δίκη” ιατροδικαστών, δικάζουμε τον θάνατο δύο παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, χωρίς να γλιτώνει, πάντως, από τα «πυρά» του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Και αυτό καθώς ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας κατέθεσε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος υπογράφει την πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο της Μαλένας, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς της. Ο κ. Τσαντίρης στην κατάθεσή του στο δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο του παιδιού απροσδιόριστο, ενώ είχε υποστηρίξει ότι οι κακώσεις στο προσωπάκι της Μαλένας έγιναν πέριξ του θανάτου της, λέγοντας ότι μοιάζουν μεταθανάτιες.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος συνυπογράφει μαζί με τον κ. Καλογρηά το πόρισμα για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας Δασκαλάκη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής του ο κ. Καρακούκης προέβη σε μια άτυπη αναπαράσταση των τρόπων που μπορεί κάποιος να κλείσει τις αεροφόρους οδούς ενός ανθρώπου, στερώντας του έτσι το οξυγόνο. Η άτυπη, δε, αυτή αναπαράσταση προκάλεσε τις ερωτήσεις τόσο της έδρας όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Νίκος Καρακούκης

Πρόεδρος: Η πίεση που ασκείται δεν θα έπρεπε να αφήσει σημάδι γύρω από τη μύτη;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει οστό στη μύτη. Στα ζυγωματικά είναι μαλακά τα μόρια. Στα μικρά παιδιά, όταν επιχειρείται κάτι τέτοιο, επειδή δεν αντιδρούν, δεν μένουν σημάδια, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία.

Κούγιας: Προσφέρομαι να μου κλείσετε το στόμα και τη μύτη εσείς ή η κατηγορούμενη. Πρέπει να έχουμε πίεση με νύχια για να αφήσει εντύπωμα σε συγκεκριμένο σημείο;

Μάρτυρας: Οταν βάλω το χέρι κάτω από μαλακά μόρια, γίνονται πολύ εύκολα τα σημάδια. Βάζω τα χέρια χαμηλά για να κλείσω αεροφόρους οδούς. Η παλάμη ακουμπά σε στόμα, σαγόνι και τα δάχτυλα ακουμπούν τη μύτη. Είναι μοιραίο, για να πετύχω ασφυξία, να φτάσουν τα χέρια μέχρι επάνω.

Συνεχίζοντας ο κ. Καρακούκης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο τα σημάδια στο πρόσωπο της μικρής Μαλένας να έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και από τη μάσκα που οι γιατροί έβαλαν στο παιδί εκείνες τις ώρες. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, διότι η μάσκα αυτή είναι από σιλικόνη. Ούτε όμως, κατά τον ίδιο, οι κακώσεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί μετά θάνατον.

Νίκος Καλoγρηάς

Εισαγγελέας: Η Μαλένα ήταν 3,5 ετών, δεν θα αντιδρούσε;

Μάρτυρας: Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, στα παιδιά μπορεί να μην υπάρχει κάκωση, γιατί δεν αντιδρούν.

Εισαγγελέας: Αν κρατούσε τα χεράκια του, σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει την αντίδραση;

Μάρτυρας: Δεν αντιδρά, το λέει και η βιβλιογραφία. Δεν θα προσπαθούσε. Σιγά σιγά τα χέρια παραλύουν.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...






Μποζουκια Αθηνα