Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Εγινε Πεδίον… της άριας!

Το άλσος της Αθήνας πλημμύρισε κόσμο και μελωδίες από τη Λυρική Σκηνή

Αριστουργηματικές άριες από εμβληματικές όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου και μελωδίες χριστουγεννιάτικων τραγουδιών πλημμύρισαν χθες το βράδυ το Πεδίον του Αρεως. Το ιστορικό πλην όμως υποβαθμισμένο τα τελευταία χρόνια άλσος του κέντρου της Αθήνας άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι πρωτοστάτησαν μαζί με την παιδική χορωδία του οργανισμού σε μια μεγάλη συναυλία που δόθηκε εκεί συγκεντρώνοντας -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- περισσότερους από χίλιους θεατές.

Το δρώμενο, μια συνεργασία της ΕΛΣ με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων με τίτλο «Χριστούγεννα στην Αθήνα», που έχουν στόχο την αναζωογόνηση του μοναδικού αυτού πνεύμονα πρασίνου και την ανάδειξή του σε χώρο ψυχαγωγίας και αναψυχής, ανοιχτό στους πολίτες. Η συναυλία άρχισε στις 17.00 και κράτησε σχεδόν μία ώρα. Παρά το τσουχτερό κρύο και την πιθανότητα βροχόπτωσης, το πλήθος που μαζεύτηκε γύρω από την εξέδρα όπου τραγούδησαν οι καλλιτέχνες ήταν μεγάλο και παρακολούθησε με ενδιαφέρον το απρόσμενο θέαμα. Ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε και η σύνθεση του κόσμου, καθώς βρέθηκαν εκεί από φιλόμουσες μητέρες με τα παιδιά τους μέχρι τουρίστες και παιδιά μεταναστών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία της ΕΛΣ, καθώς και άριες και ντουέτο από σπουδαίες όπερες των Μότσαρτ, Ροσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι και Μπιζέ. Μεταξύ αυτών ήταν η «Κάρμεν», η «Τραβιάτα» και ο «Μαγεμένος αυλός». Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας είχε η Μάτα Κατσούλη, ενώ τις ερμηνείες ανέλαβαν επιτυχώς οι καταξιωμένοι μονωδοί Χάρης Ανδριανός, Ειρήνη Καράγιαννη, Μαρία Μητσοπούλου και Νίκος Στεφάνου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κυρίες της Λυρικής φορούσαν γούνες για να αντέξουν το κρύο και οι κύριοι παλτά. Κάποια στιγμή όμως, στη διάρκεια μιας ερμηνείας του, ο επικοινωνιακός κύριος Ανδριανός αποχωρίστηκε το πανωφόρι του, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως δεν πειράζει που κάνει κρύο, είμαστε όλοι εδώ για ένα σκοπό: να δείξουμε πως το πιο όμορφο πάρκο της πόλης μπορεί να θεωρείται υποβαθμισμένο, λόγω των συνθηκών (έχει μετατραπεί σεάνδρο τοξικομανών), αλλά υπάρχει η δυνατότητα να γίνει προσβάσιμο σε όλους.



Ηλίας Μαραβέγιας

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα