Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

MadWalk 2025: H μόδα χόρεψε στον ρυθμό του “Ατελιέ” στο act του...

Η πιο πολυσυζητημένη βραδιά μόδας, όπου η υψηλή αισθητική...

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

«Ανανδρη επίθεση στο δεξαμενόπλοιο»

Ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον πύραυλο που σκότωσε δύο ναυτικούς (ο ένας Ελληνας) στο «Araevo»

Με τον πιο έντονο τρόπο, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την «απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση που δέχτηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο “Araevo” στις 4 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13.30, ενώ ευρίσκετο αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα (ανατολική Λιβύη)».

Το χρονικό των γεγονότων, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ, της διαχειρίστριας εταιρίας, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Λιβύης (διέψευσε τους ψευδείς ισχυρισμούς στρατιωτικών της Λιβύης) και αξιόπιστων διεθνών ΜΜΕ, έχει ως εξής: Το πλοίο «Araevo» ήταν ναυλωμένο από την κρατική εταιρία πετρελαίων της Λιβύης National Oil Corporation τα τελευταία δέκα χρόνια για τη μεταφορά πετρελαιοειδών προϊόντων σε λιμάνια εντός της λιβυκής επικράτειας. Ολα αυτά τα χρόνια εκτελούσε το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα (εκεί βρίσκονται τα κρατικά διυλιστήρια) – Ντέρνα χωρίς προβλήματα.

«Εγκληματική πράξη»

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ντέρνα και ανέμενε τον πλοηγό για να μετακινηθεί και να προσδεθεί στην προβλήτα εκφόρτωσης του λιμανιού για την εκφόρτωση φορτίου μαζούτ που θα εφοδίαζε το τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ περίμενε ακόμα για να αποβιβάσει το φορτίο του, δέχτηκε επίθεση με πύραυλο. Η «εγκληματική αυτή πράξη», όπως τη χαρακτήρισε το ΥΠΕΞ, προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Ελληνα και ενός Ρουμάνου, και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με τη διαχειρίστρια εταιρία (Aegean Shipping Enterprises Co.), κάνουν «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σορού του Ελληνα ναυτικού. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές -παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί- προκειμένου να καταστούν δυνατές η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και η τιμωρία των δραστών της επίθεσης, και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα