Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ο Δημήτρης Οικονόμου αποχώρησε από την εκπομπή – Τι συνέβη;

Ο Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα»...

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Δημήτρης Αλεξανδρής: Πού εντοπίσαμε τον ηθοποιό;

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής «σκίζει» με την ερμηνεία του στη σειρά «Να μ’αγαπάς». Ο καταξιωμένος ηθοποιός παρά τα καθημερινά και πολύωρα γυρίσματα της σειράς βρήκε χρόνο και πήγε να δει συναδέλφους του σε παράσταση.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

ΣτΕp by ΣτΕp νέο «Εμιράτο»

Το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το πράσινο φως για την ξενοδοχειακή επένδυση-μαμούθ στην Ερμιόνη από τον σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν

Νέο, πολυτελές «πρόσωπο» με διεθνή αέρα θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Ερμιόνη, καθώς μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχει γνωρίσει ποτέ η Πελοπόννησος προχωρά πλέον χωρίς νομικά εμπόδια. Ο λόγος για το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα Scarlet Beach, που πρόκειται να ανεγερθεί επί της δημόσιας οδού Πόρτο Χέλι – Ερμιόνη (βόρεια του όρμου Κρανιδίου).

Ηδη, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) «σφράγισε» την εξέλιξη του έργου, καθώς έκρινε νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα που είχε κατατεθεί ενώπιόν του με τις προδιαγραφές της τεράστιας αυτής επένδυσης, η οποία υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα 200.000.000 ευρώ. Το έργο αποτελεί το νέο εγχείρημα του σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν, αδελφού του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και χρηματοδοτείται από σχήμα συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας των ΗΑΕ.

Ο σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η νέα επένδυση θα προωθεί τις αρχές της πράσινης ανάπτυξης και του σύγχρονου τουρισμού, και θα καλύπτει έκταση 217.518 τ.μ., με ποσοστό όμως κάλυψης μόλις 12%. Η δε δόμηση θα τηρεί, όπως προβλέπεται, αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε χώρο όπου βρισκόταν το παλαιό ξενοδοχείο «Ermioni Club», το οποίο για δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς στο Πόρτο Χέλι. Πλέον, το εν λόγω ξενοδοχείο έχει κατεδαφιστεί, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση της νέας μεγάλης επένδυσης. Τα σχέδια του έργου προβλέπουν καταρχάς την ανέγερση εντός πεντάστερου ξενοδοχείου 121 δωματίων, στο οποίο η κυκλοφορία εσωτερικά θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ακόμα, προβλέπεται η κατασκευή 15 πολυτελών κατοικιών, όπως επίσης χώρων ευεξίας, πολιτισμού, beach club, spa, αθλητικών υποδομών, εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων κ.ά., με ειδική πρόβλεψη για προσβασιμότητα σε ΑμεΑ και οικογένειες με παιδιά.

Οπως ορίζεται, η ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από τη γραμμή του αιγιαλού καθορίζεται στα 50 μέτρα για τα αμιγώς τουριστικά κτίρια και στα 30 μέτρα για τις κατοικίες. Στο πλαίσιο του νέου έργου πρόκειται να δημιουργηθούν μονάδα αφαλάτωσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς, καταφύγιο τουριστικών σκαφών με μαρίνες και αγκυροβόλια για τους λάτρεις του yachting. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το μέγιστο ύψος των κτιρίων καθορίζεται στα 10,75 μ. για το ξενοδοχείο και στα 7,5 μ. για τις κατοικίες. Αντίθετα, το μέγιστο ύψος των κτιρίων αναψυχής των αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ. δεν μπορεί να ξεπερνά τα 3,5 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ, στο πρακτικό που εξέδωσε μετά την επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την κατασκευή του έργου, χαρακτηρίζει το Scarlet Beach «υπόδειγμα ήπιας, βιώσιμης ανάπτυξης».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.



Μποζουκια Αθηνα