Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

MadWalk 2025: H μόδα χόρεψε στον ρυθμό του “Ατελιέ” στο act του...

Η πιο πολυσυζητημένη βραδιά μόδας, όπου η υψηλή αισθητική...

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Τεστ για τον θάνατο ασθενών!

«ΜΑΚΑΒΡΙΟ» τεστ που μπορεί να καθορίσει αν ένας ασθενής θα πεθάνει εντός 30 ημερών από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

«ΜΑΚΑΒΡΙΟ» τεστ που μπορεί να καθορίσει αν ένας ασθενής θα πεθάνει εντός 30 ημερών από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ανέπτυξαν γιατροί προκειμένου να του δώσουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα ή ακόμη και να «φύγει» στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από αυτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παραπάνω τεστ αναμένεται να αποτρέψει την υποβολή ασθενών σε μάταιες ή ακόμη και ακριβές θεραπείες, οι οποίες το μόνο που θα κάνουν θα είναι να δώσουν παράταση στον πόνο.

Το τεστ περιλαμβάνει την εξέταση 29 δεικτών υγείας, συμπεριλαμβανομένων της ηλικίας, τυχόν ευπάθειας, ασθενειών, πνευματικών διαταραχών, παλαιότερων εισαγωγών στα επείγοντα και καρδιακών παλμών, και παράγει ένα ποσοστό που αφορά την πιθανότητα θανάτου εντός 30 ημερών αλλά και 12 εβδομάδων. Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, σκοπός του Criteria for Sreening and Training to Appropriate Alternative Care ή εν συντομία CriSTAL είναι να δώσει το έναυσμα για μια σειρά συζητήσεων αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου επεμβατικών, αναποτελεσματικών θεραπειών.

Παράταση

«Η παράταση του αναπόφευκτου θανάτου οδηγεί σε μη βιώσιμα, αυξανόμενα κόστη περίθαλψης και σε ακριβές παρεμβάσεις, οι οποίες δεν επηρεάζουν την έκβαση και συχνά δεν βελτιώνουν ούτε την ποιότητα ζωής του ασθενούς» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης του πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, Μανόλια Κάρντονα – Μορέλ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα της ότι το τεστ θα βοηθήσει γιατρούς και νοσοκόμες που συχνά βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση να παρατείνουν τις ζωές ασθενών με κάθε κόστος. «Δίνοντας στις οικογένειες και στους ασθενείς την ευκαιρία να επιλέξουν τον τόπο θανάτου της προτιμήσεώς τους, το τεστ αυτό μπορεί επιπλέον να βοηθήσει εκείνους που βρίσκονται στα τελευταία στάδια των ασθενειών τους να επιλέξουν να πάνε σπίτι τους» συμπληρώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα