Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Βγήκε στο σφυρί ο «θησαυρός» από το ξενοδοχείο των σταρ

Χιλιάδες κομμάτια της ιστορίας του «Hotel de Paris», που συνδέθηκαν με προσωπικότητες,βγαίνουν σε δημοπρασία λόγω ανακαίνισης

Την ευκαιρία να αποκτήσουν το πιάνο που έχει «διασκεδάσει» τον Κάρι Γκραντ και τη Ρίτα Χέιγουορθ, τις πολυθρόνες όπου έχουν καθίσει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Ερολ Φλιν ή ακόμα και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα που έχει χρησιμοποιήσει η θρυλική Γκρέις Κέλι προσφέρει το «Hotel de Paris» του Μονακό σε όσους «προλάβουν», μέσα από τη μεγαλειώδη δημοπρασία αντικειμένων το, που άρχισε την Κυριακή και ολοκληρώνεται στις 30 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της επικείμενης ανακαίνισής του, η διοίκηση του ξενοδοχείου αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί περισσότερα από 4.000 κομμάτια της ιστορίας του, από λευκά είδη και πολυελαίους μέχρι το πιάνο του θρυλικού «American Bar» και ξαπλώστρες από τον κήπο.
Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1864 και σύντομα έγινε πόλος έλξης για τους πλούσιους και τους διάσημους εκείνης της εποχής. Ο Ερολ Φλιν πραγματοποίησε στο Empire Room του «Hotel de Paris» τη δεξίωση του γάμου του το 1952, με μια γαμήλια τούρτα βάρους 35 κιλών και καλεσμένους -μεταξύ άλλων- τον Κάρι Γκραντ και τη Ρίτα Χέιγουορθ.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ συνήθιζε να περνά τους χειμώνες του στο Μονακό μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επιλέγοντας τη σουίτα-διαμέρισμα του 6ου ορόφου του ξενοδοχείου. Το παπαγαλάκι του μάλιστα είχε την άδεια να πετάει ελεύθερο στο δωμάτιο, ωστόσο ένα πρωινό του 1961 έφυγε από ένα ανοιχτό παράθυρο και παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί. Η εν λόγω σουίτα, που διαθέτει και βιβλιοθήκη με επένδυση ξύλου, πήρε μάλιστα το όνομά του και πολλά από τα αντικείμενά της περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο της δημοπρασίας.


«Εχω τόσες αγαπημένες αναμνήσεις από τα υπέροχα δείπνα και τα πάρτι στο ξενοδοχείο, ιδιαίτερα με τον Φρανκ και την Μπάρμπαρα Σινάτρα, οι οποίοι έμεναν πάντα στη σουίτα του Τσόρτσιλ. Καθόμουν ένα πρωινό στο μπαρ μαζί τους, όταν ο τραγουδιστής του ξενοδοχείου άρχισε να τραγουδά το “Stranger in the Night”.

Ο Φρανκ τού φώναξε τότε χιουμοριστικά: “Δεν τραγουδάω τα τραγούδια σου, γι’ αυτό μην τραγουδάς τα δικά μου”» γράφει χαρακτηριστικά στον κατάλογο της δημοπρασίας ο Ρότζερ Μουρ, τακτικός θαμώνας του ξενοδοχείου από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και πρόσφατα.
Οι εργασίες της ανακαίνισης αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά το τέλος της δημοπρασίας και να ολοκληρωθούν το 2018.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα