Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Ο… σαμουράι του Αγίου Ορους!

Η απίστευτη ιστορία του Τακαγιούκι Κοζάκι που πλέον ως πατήρ Τιμόθεος είναι ο «φύλακας άγγελος» της Παναγίας Πορταΐτισσας στη Μονή Ιβήρων στο περιβόλι της Παναγίας

Σενάριο ταινίας θα μπορούσε να εμπνεύσει η ζωή του Ιάπωνα μοναχού, πατρός Τιμόθεου, ο οποίος σπούδασε μηχανική του Διαστήματος και των πλοίων, και εργάστηκε ως σερβιτόρος, καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο στο Τόκιο, υδραυλικός και… καθαριστής πισίνας, για να καταλήξει να γίνει ο «φύλακας άγγελος» του παρεκκλησίου της Παναγίας Πορταΐτισσας στη Μονή Ιβήρων, του Αγίου Ορους!

Η πρώτη επαφή του Τακαγιούκι Κοζάκι, όπως ήταν το κοσμικό όνομά του, με τον χριστιανισμό έγινε σε ηλικία 27 χρόνων, όταν συνάντησε μια ομάδα νέων προτεσταντών. «Μελετώντας τη Βίβλο αντιλήφθηκα πως ο χριστιανισμός ήταν ο τρόπος ζωής που ήθελα να ακολουθήσω. Οχι ως απλός πιστός, αλλά να αφιερωθώ σε αυτόν… Σε έξι μήνες βαφτίστηκα χριστιανός» εξήγησε στη Voria. Ο ίδιος πέρασε δέκα χρόνια ως προτεστάντης.

Ωστόσο, οι ανησυχίες του για την πίστη, σε συνδυασμό με την ανάγκη του θα αφοσιωθεί στον Θεό, τον οδήγησαν στην Ορθοδοξία και στην απόφαση να ξεκινήσει την περιπλάνησή του στον κόσμο. Εγινε μοναχός στην Καλιφόρνια, στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Σανγκάης στο Μάντον, όμως τα σχέδιά του για την ίδρυση μιας μικρής μοναστικής κοινότητας στην πατρίδα του δεν κύλησαν όπως τα υπολόγιζε, με συνέπεια να πάει σε μια κοινότητα ορθόδοξων χριστιανών στην Αλάσκα!

Εκεί, διαπίστωσε πως του έλειπε η πνευματική καθοδήγηση από κάποιον έμπειρο γέροντα και πήρε την απόφαση να πάει στην Αριζόνα, όπου γνώρισε από κοντά τον -άγιο σήμερα- Εφραίμ της Αριζόνας, με το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο. Εμεινε επί τρία χρόνια κοντά του και στη συνέχεια έφυγε για να υπηρετήσει σε μια μικρή κοινότητα ορθόδοξων χριστιανών στην Κορέα.

Θαυματουργή εικόνα

Ωσπου, με την άδεια του επισκόπου του, «μεταπήδησε» στο Αγιον Ορος και στη Μονή Ιβήρων. «Αυτό που με τράβηξε περισσότερο κοντά τους ήταν η θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Πορταΐτισσας» δήλωσε με ταπεινοφροσύνη. Καθημερινά ανοίγει το μικρό παρεκκλήσι, όπου υποδέχεται και ξεναγεί τους προσκυνητές, ενώ είναι επίσης ο ράφτης του μοναστηριού. Εκείνο, ωστόσο, που του δίνει μεγαλύτερη πληρότητα είναι να φωτογραφίζει τις λειτουργίες, τους μοναχούς και τη φύση του Αγίου Ορους «για το αρχείο και την ιστορική τεκμηρίωση του μοναστηριού», όπως τόνισε. Στις αρχές του καλοκαιριού έδωσε διάλεξη στους φοιτητές του πανεπιστημίου Kanagawa, στην περιοχή της Γιοκοχάμα του Τόκιο, με θέμα το Αγιον Ορος.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...




Μποζουκια Αθηνα