Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Ελληνας για Οσκαρ

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά μετά το Grammy πήρε βραβείο μουσικής στα BAFTA και βάζει πλώρη για Χόλιγουντ

Δύο… βήματα πιο κοντά στο πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι της Ακαδημίας Κινηματογράφου βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος απέσπασε στα Grammy το βραβείο Καλύτερου Σάουντρακ για Οπτικά Μέσα και το βραβείο πρωτότυπης μουσικής στα Βρετανικά Βραβεία Κινηματογράφου (BAFTA).

Η νικητήρια σύνθεσή του ακούγεται στην ταινία «The Grand Budapest Hotel», που χαρακτηρίζεται ο μεγάλος νικητής των BAFTA που απονεμήθηκαν στη Royal Opera House του Λονδίνου, καθώς απέσπασε πέντε από αυτά. Ωστόσο η ταινία που μπορεί να καυχηθεί για τις κορυφαίες διακρίσεις είναι το «Boyhood», που κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που γυρίστηκε σε διάρκεια 12 ετών και δείχνει την ενηλικίωση των πρωταγωνιστών του, συμπλήρωσε την επιτυχία της και με το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, το οποίο δόθηκε στην Πατρίσια Αρκέτ. Καλή «συγκομιδή» και για το φιλμ «The Theory of Everything» που έφυγε με τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτό της Ξεχωριστής Βρετανικής Ταινίας, το οποίο απένειμε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Εντι Ρεντμέιν για την ερμηνεία του ως Στίβεν Χόκινγκ, ενώ αυτό του Πρώτου Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε στην Τζουλιάν Μουρ για την ταινία «Still Alice».

Κινηματογραφικές επιτυχίες

Ο Ελληνογάλλος Ντεσπλά, που φέτος είναι όγδοη φορά υποψήφιος για Οσκαρ, έχει ντύσει μουσικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως «Η βασίλισσα», «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», το «Twilight Saga: New Moon» και «Ο λόγος του βασιλιά», ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του σάιτ ότι είναι διπλά νικητής με τη σύνθεσή του για την ταινία «The Grand Budapest Hotel». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντεσπλά είναι υποψήφιος για το Οσκαρ μουσικής επένδυσης και με την ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης», πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες έπειτα από τόσα χρόνια προσφοράς να καταφέρει φέτος να φύγει με το χρυσό αγαλματάκι.

H βραδιά των BAFTA ανέδειξε κι έναν από τους πιο αδέξιους παρουσιαστές βραβείων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα. Ο λόγος για τον φρεσκοπαντρεμένο με το toyboy του κωμικό Στίβεν Φράι, ο οποίος προκάλεσε φρενίτιδα αρνητικών σχολίων στο twitter. Απέναντι στη μάλλον συγκινητική παρουσία του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ στη σκηνή, ο οποίος αστειεύτηκε λέγοντας ότι είναι μάλλον πιο εμφανίσιμος από τον παρουσιαστή, ο Φράι επέλεξε να απαντήσει μιμούμενος τη μεταλλική λόγω του επεξεργαστή φωνή του τετραπληγικού επιστήμονα. Αυτό το «αστειάκι» κρίθηκε κακόγουστο, ενώ νωρίτερα ο κωμικός είχε λοιδορηθεί αρκετά για το γεγονός ότι μπέρδεψε την Πατρίσια Αρκέτ («Boyhood») με την αδελφή της και την αποκάλεσε Ροζάνα.

«Τρύπια» Ατγουελ

Η ενδυματολογική γκάφα της Βρετανίδας πρωταγωνίστριας της ταινίας «Captain America» Χέιλι Ατγουελ έχει γίνει πλέον viral. Η ιδέα της 32χρονης σέξι ηθοποιού να τονίσει τις καμπύλες της με ένα εφαρμοστό μίντι μπλε φόρεμα με διαφάνεια που αποκάλυπτε από το πλάι το στήθος της αποδείχθηκε πολύ κακή, κυρίως για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί η διαφάνεια ξεπέρασε το όριο των αντοχών της κι έκανε κρακ στη ραφή και, δεύτερον, γιατί ο φωτογραφικός φακός που καραδοκούσε εστίασε στο σημείο και αποκάλυψε και το γεγονός ότι η μασχάλη της Χέιλι Ατγουελ ήταν αξύριστη! Μια πιθανή εξήγηση για τα απανωτά «φάουλ» της εμφάνισής της είναι, όπως έχει δηλώσει η ίδια σε συνεντεύξεις, η αδεξιότητα που επιδεικνύει συνήθως όταν είναι σε κόσμο.

Κατερίνα Νικολοπούλου 

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...







Μποζουκια Αθηνα