Με πρωτοφανή ένταση σφυροκοπά η κακοκαιρία Adel μεγάλο μέρος της χώρας, μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε ορμητικά ποτάμια.

Από τα ξημερώματα σφοδρή καταιγίδα πλήττει όχι μόνο τα δυτικά, αλλά και την Αττική, με χαλάζι ακόμη και στο κέντρο, ενώ σε κόκκινο συναγερμό (Red Code) βρίσκονται σήμερα βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα, καθώς το φαινόμενο κορυφώνεται.

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο
Λόγω της κακοκαιρίας, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, ενώ παραμένει σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Πραγματοποιήθηκε μάλιστα σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, την οποία συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να προετοιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός, «ειδικά στις περιοχές που το πέρασμα της κακοκαιρίας προβλέπεται να έχει πολύ έντονα φαινόμενα».
Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σήμερα Παρασκευή επηρεάζονται ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά, με σφοδρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κατά διαστήματα από πολύ ισχυρούς ανέμους.
«Σήμερα, Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης
β. στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι και τις πρωινές ώρες
γ. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι
δ. στα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες», αναφέρει η ΕΜΥ στο δελτίο της.
Αναφορά στην κακοκαιρία κάνουν τις τελευταίες ώρες και οι μετεωρολόγοι, προειδοποιώντας τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις έντονες χαλαζοπτώσεις αλλά και τον αθροιστικό υετό για σήμερα.
Αλλά και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επτά περιοχές που θα βρεθούν στη δίνη των φαινομένων. «Προσοχή για έντονα φαινόμενα σε 7 περιοχές», έγραψε.
(Πηγη: dimokratia.gr)

