Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025

Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Αλέξης Παπαχελάς

Η αποκάλυψη του δημοσιογράφου και η προτροπή του προς τους άντρες για τεστ PSA σε τακτά χρονικά διαστήματα

«Ακόμη και αν ήταν η τελευταία εκπομπή του πλανήτη δεν θα πήγαινα...

Τη τιμητική του είχε για μια ακόμα ημέρα ο Γιώργος Λιάγκας. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο στόχαστρο της

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος -Κατερίνα Παπαδάκη: Δείτε τον 20χρονο γιο τους

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ήταν παντρεμένος με την συνάδελφό του, Κατερίνα Παπαδάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Μεγάλη απάτη στα κοσμικά σαλόνια

Σάλος στην υψηλή κοινωνία και τη showbiz. Κύκλωμα γέμισε τις γκαρνταρόμπες με πανάκριβα αξεσουάρ που ήταν απομιμήσεις

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους θα μπορούσαν να φανταστούν οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας και της showbiz που φωτογραφίζονταν με χάρη στα διάφορα γκαλά και στις δεξιώσεις ότι οι πανάκριβες τσάντες που κρατούσαν επιδεικτικά και οι αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ δωδεκάποντες γόβες πάνω στις οποίες λικνίζονταν με υπερηφάνεια δεν ήταν παρά «μαϊμούδες»!

Οι γκαρνταρόμπες γνωστών celebrities και κυριών με «βαριά» ονόματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας ήταν γεμάτες από αξεσουάρ που έφεραν τα λογότυπα πασίγνωστων και… απλησίαστων οικονομικά εταιριών, όμως ήταν απλώς πολύ πιστά αντίγραφα τα οποία δύσκολα ξεχώριζαν από τα γνήσια. Με τη διακίνησή τους θησαύριζε κύκλωμα πλαστογράφων που εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, το κύκλωμα έστελνε ακόμη και με «ντελίβερι» τα πλαστά προϊόντα στις πολυτελείς βίλες των βορείων και των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπου τα παραλάμβαναν οι ανυποψίαστες κυρίες πιστεύοντας πως τα είχαν αγοράσει σε καλές τιμές!

Αυτό αποδείχτηκε από την έρευνα της Δίωξης, που βρήκε στην κατοχή των συλληφθέντων το πελατολόγιό τους με τις αποστολές παραγγελιών σε διευθύνσεις που αντιστοιχούν σε βαρύγδουπα ονόματα της ελληνικής ελίτ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», μεταξύ των θυμάτων του κυκλώματος ήταν μέλη επιχειρηματικών οικογενειών με μπίζνες στη ναυτιλία, στον τραπεζικό χώρο, στην πολεμική τεχνολογία, αλλά και πασίγνωστα τηλεοπτικά πρόσωπα που πίστευαν ότι είχαν βρει στο διαδίκτυο ευκαιρίες για την αγορά γαλλικών, ιταλικών και αμερικανικών προϊόντων μόδας σε ελκυστικές τιμές.

Ετσι, μέσω των ιστοσελίδων που τα διαφήμιζαν, αποκτούσαν τσάντες, είδη ένδυσης και υπόδησης για τα οποία θα ξόδευαν μια μικρή περιουσία αν τα αγόραζαν από τα επίσημα καταστήματα. Δεν μπορούσαν βεβαίως να φανταστούν ότι τα «φιρμάτα» προϊόντα ήταν κατασκευασμένα στην Τουρκία ή στο Χονγκ Κονγκ και δεν ήταν γνήσια, αλλά ακριβείς απομιμήσεις αυθεντικών. Οχι ότι οι «μαϊμούδες» ήταν φθηνές, σίγουρα όμως δεν κόστιζαν όσο θα τις πλήρωναν στη βιτρίνα. Το κύκλωμα άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχτηκε έγγραφη καταγγελία από γαλλική εταιρία δερμάτινων ειδών υψηλής ποιότητας και ακόμη πιο υψηλής… τιμής!

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας ανέφεραν ότι συγκεκριμένες ιστοσελίδες στην Ελλάδα πωλούν είδη απομίμησης των δικών τους προϊόντων σε ανυποψίαστους πελάτες. Τις επόμενες ημέρες η Δίωξη δέχτηκε κι άλλες επιστολές για τις ίδιες ιστοσελίδες από μια ιταλική φίρμα ειδών υπόδησης και μια αμερικανική εταιρία υψηλής ραπτικής.

Οι ιστοσελίδες

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και άρχισε έρευνα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν σε Αθήνα και Βόλο τρεις άνδρες και μια γυναίκα που διαχειρίζονταν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες μέσω των οποίων διαφημίζονταν και πωλούνταν τα απομιμητικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες έκαναν κάθε μήνα δεκάδες παραγγελίες σε βιοτεχνίες της Τουρκίας και του Χονγκ Κονγκ ζητώντας μεγάλο αριθμό από τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες, φορέματα της haute couture και γόβες από συγκεκριμένες φίρμες, φυσικά όλα «μαϊμού»!

Κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων αλλά και φοροδιαφυγή

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν δύο αποθήκες σε Αθήνα και Βόλο με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα απομίμησης από διεθνείς φίρμες, τα οποία εξετάστηκαν από αντιπροσώπους των συγκεκριμένων εταιριών.

Εκείνοι πιστοποίησαν έκπληκτοι ότι πρόκειται για απομιμήσεις αρκετά καλής ποιότητας, αν και όχι στα υψηλά στάνταρ που θέτουν οι θιγόμενες εταιρίες για την κατασκευή των προϊόντων τους. Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτυο εδώ και επτά χρόνια. Στο διάστημα αυτό πούλησε προϊόντα-μαϊμού στα ανυποψίαστα θύματά του εξασφαλίζοντας κέρδη μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα μαύρα, καθώς παράλληλα φοροδιέφευγαν συστηματικά! Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τσακώσαμε» τον Ανδρέα Φουστάνο να διασκεδάζει με τη νεαρή σύντροφό του

Την πρώτη τους επίσημη νυχτερινή εμφάνιση για τη φετινή σεζόν πραγματοποίησαν ο Ανδρέας Φουστάνος και η σύντροφός του Ιωάννα Βασιλάκη, μαγνητίζοντας τα βλέμματα στο ΝΟΧ.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Βάσια Τριφύλλη: Για φαγητό με την κόρη της

Η Βάσια Τριφύλλη βγήκε για φαγητό με την κόρη της, Βερόνικα και πόζαραν για αναμνηστικές φωτογραφίες τις οποίες η κόρη της ηθοποιού δημοσίευσε στο facebook.

Άφαντη η Ναταλία Λιονάκη – Πέταξε τα ράσα ή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας;

Η Ναταλία Λιονάκη έχει αφήσει τα εγκόσμια τα τελευταία χρόνια και έγινε μοναχή Φεβρωνία και βρίσκεται στην Αφρική.

«Τσακώσαμε» την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε πόσο κοστίζει η τσάντα που κρατούσε

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ τρέχει και δε φτάνει από τότε που ήρθε στη χώρα μας καθώς η θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα είναι απαιτητική και με πολλές υποχρεώσεις.

Πρόβα θρόνου για τους Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπα Ουίλαμ

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον σε επίσημο δείπνο με την τιάρα του 1853 που ανήκε στη βασίλισσα Βικτόρια.

Αυτός είναι ο νέος σύντροφος της Νατάσας Θεοδωρίδου

Η μεγάλη επιτυχία της «Υπάρχω για σένα» εκφράζει αυτή την περίοδο τη Νατάσα Θεοδωρίδου, αφού ζει έναν νέο αλλά μεγάλο έρωτα -όπως λένε- στο πλευρό του επιχειρηματία Γιάννη Καρμπίδη.

Ρίτα Γουίλσον: Η φανουρόπιτα έσωσε τη σύζυγο του Χανκς

Η Ρίτα Γουίλσον έχασε το πορτοφόλι της και τι...



Μποζουκια Αθηνα