Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Ο Τούρκος πρόξενος θέλει να… ξεχάσουμε

Πρόκληση του Αλί Ριζά Ακιντζί που ζήτησε από τη δήμαρχο Καβάλας να απομακρυνθεί η πινακίδα για την αιματοβαμμένη Κύπρο!

Προκλητικός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης στο δημαρχείο της Καβάλας ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, ο οποίος δήλωσε ενοχλημένος από τη μνημόνευση του εγκλήματος εις βάρος της Κύπρου σε επιγραφή που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα της ζήτησε να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας που απεικονίζει την αιματοβαμμένη Κύπρο και φέρει το μήνυμα «Δεν ξεχνώ», στα ελληνικά και τα τουρκικά.

Για το θέμα ενημέρωσε η κυρία Τσανάκα το δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι ο κ. Ακιντζί την παρακάλεσε να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, οι Τούρκοι επισκέπτες -κυρίως από την Κωνσταντινούπολη- «νιώθουν στενάχωρα» αντικρίζοντάς την κατά την είσοδό τους στην πόλη. Η δήμαρχος Καβάλας, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, απάντησε στον ξένο διπλωμάτη ότι η ταμπέλα αυτή αναφέρεται σε ένα θλιβερό ιστορικό γεγονός και ότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια των Ελλήνων και υποστηρίζουν πάντα κάθε δίκαιο αίτημά τους. Επίσης, του τόνισε ότι όλοι όσοι επισκέπτονται την Καβάλα πρέπει να γίνονται κοινωνοί αυτού του ιστορικού γεγονότος και ότι ένας λαός που ξεχνάει την Ιστορία του δεν έχει μέλλον.

Στην είσοδο της πόλης

Η συγκεκριμένη πινακίδα βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Δήμου Καβάλας και τοποθετήθηκε εκεί πριν από χρόνια από τον Σύλλογο Κυπρίων Καβάλας – Δράμας, με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας. Ανάλογες ταμπέλες υπήρχαν έως πρόσφατα στο επιβατικό λιμάνι Απόστολος Παύλος και στη δυτική είσοδο της πόλης. Οι δύο τελευταίες όμως απομακρύνθηκαν λόγω φθοράς και δεν αντικαταστάθηκαν. Η ταμπέλα στην ανατολική είσοδο της πόλης κατά το παρελθόν είχε υποστεί πολλούς βανδαλισμούς και καταστροφές από αγνώστους και όταν αποκαταστάθηκε, περιφράχθηκε.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, ήταν κατηγορηματικά αντίθετος ότι η Δήμητρα Τσανάκα απάντησε θετικά σε μια τέτοια πρόταση, τονίζοντας ότι «το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έγινε μια ολιγόλεπτη συνάντηση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής. Μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να πέρασε με τη συγκατάθεση της κυρίας Τσανάκα και πώς θα μπορούσε άλλωστε. Εκφράστηκαν απαιτήσεις, όμως δεν έγιναν αποδεκτές και αποχώρησε εκνευρισμένος».

Ελενα Σολωμού 

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα