Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Το βραχυκύκλωμα του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ»

Το μεγάλο έργο, που από το 2012 θα «σκότωνε» τη γραφειοκρατία τού Δημοσίου, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί

Το θέμα της πορείας υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου για τη δημόσια διοίκηση, του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», επανέφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή η Εύη Χριστοφιλοπούλου και η Φώφη Γεννηματά προς τους αρμόδιους υπουργούς Ν. Βούτση και Γ. Σταθάκη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, η υλοποίησή του εξοικονομεί από το ελληνικό Δημόσιο 160.000.000 ευρώ ετησίως, μειώνοντας το κόστος των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των δημόσιων υπηρεσιών.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το έργο, σύμφωνα με την αρχική εξαγγελία, θα έπρεπε να είναι σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα του 2012, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η μη υλοποίησή του έως σήμερα που μιλάμε, έχει κοστίσει ήδη στον Ελληνα φορολογούμενο 500.000.000 ευρώ.

Την ώρα λοιπόν που κυβέρνηση και θεσμοί ανταλλάσσουν προγράμματα και προτάσεις για εξοικονόμηση πόρων και ικανοποίηση των χρηματοπιστωτικών αναγκών της χώρας, έχουμε ήδη πετάξει μισό δισ. και συνεχίζουμε… Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αποτελεί το ενοποιημένο συγκρότημα υποδομών και υπηρεσιών με σκοπό να καλύψει όλες τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του Δημοσίου, με υπηρεσίες προηγμένης τεχνολογίας και εντυπωσιακή οικονομία σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. Στο έργο αυτό προβλέπεται η συμμετοχή όλων των κτιρίων του Δημοσίου (34.000 κτίρια), μεγαλύτερη ευρυζωνικότητα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες δικτύου.

Παράλληλα με τη διασύνδεση των λειτουργικών στοιχείων της Δημόσιας Διοίκησης, το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» θα καταστήσει δυνατή την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ασφάλιση, η φορολογία, υλοποιώντας το πλήρες φάσμα των εφαρμογών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αναμένουν επικύρωση

Ο διαγωνισμός του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» ξεκόλλησε προς το τέλος του 2014, καθώς προκηρύχθηκε, ενώ κάποια υποέργα είχαν ήδη ανατεθεί στους παρόχους που μειοδότησαν και ανέμεναν επικύρωση από τη διακομματική επιτροπή, ενώ εκκρεμούσαν οι επικυρώσεις και της λίστας έγκυρων συμμετεχόντων στα υπόλοιπα υποέργα, προκειμένου να προχωρήσουν στη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Παρ’ όλα αυτά, μετά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας (εκλογές, νέα κυβέρνηση, ακέφαλη ΕΕΤΤ) πέρασαν ήδη έξι μήνες χωρίς να προχωρήσει τίποτα.

Στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν Χριστοφιλοπούλου και Γεννηματά αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” εφόσον είχε ήδη σχεδιαστεί η λειτουργία του νέου δικτύου του δημόσιου τομέα με το μισό ετήσιο λειτουργικό κόστος και ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος;». Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα στάλθηκε εγκύκλιος για την καταγραφή των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των δημόσιων φορέων. Ευχόμαστε η συγκεκριμένη εγκύκλιος να σχετίζεται με την υλοποίηση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», ώστε την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, να μη συνεχίσουμε να πετάμε 13.000.000 ευρώ κάθε μήνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...