Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Γιάννης Νταλιάνης: «Κάποια σχόλια για τα προσωπικά μου με στεναχωρούν γιατί φτάνουν...

Ο Γιάννης Νταλιάνης απέκτησε από τον γάμο του με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου δύο κόρες και σε συνέντευξή του μίλησε γι’αυτές.

Οι αποκαλύψεις του Νικολά Σαρκοζί για την φυλάκισή του – «20...

Σκέτη «κόλαση» ήταν η παραμονή είκοσι ημερών του Νικολά...

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που...

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Πένθος για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Δύσκολες ώρες περνάει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.Ο ηθοποιός έχασε τον...

Διάσημοι δικηγόροι με μαύρα εκατομμύρια

Μετά τον ποινικολόγο-σταρ με τα αδήλωτα 16.000.000 € άλλοι 43 συνάδελφοί του στα «σαγόνια» του ΣΔΟΕ – Σε υποθέσεις φοροδιαφυγής πρώην βουλευτής και εν ενεργεία πολιτικός

Σαρωτικούς ελέγχους σε 43 πολύ γνωστούς δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ. Στόχος είναι ο εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων, που εκτιμάται ότι θα προκύψει μέσω της διασταύρωσης των φορολογικών δηλώσεων με τα ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ

Την ίδια ώρα, άλλη εισαγγελική έρευνα «ακουμπά» περισσότερους από χίλιους δικηγόρους ανά την Ελλάδα, οι οποίοι δεν έκοβαν τα γραμμάτια προείσπραξης. Ως γνωστόν, πριν από λίγες ημέρες το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε φορολογικό έλεγχο πασίγνωστου Ελληνα ποινικολόγου, στον οποίο διαπιστώθηκε (σε βάθος δεκαετίας) φοροδιαφυγή ύψους 16.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν από τους πλέον διακεκριμένους και προβεβλημένους νομικούς της χώρας, ο οποίος πάντως αμφισβητεί τα αποτελέσματα των ελέγχων και αναμένεται να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Από τα στοιχεία-ντοκουμέντα τα οποία έχει στην διάθεσή της η «Espresso» προκύπτει ότι η περίπτωση του δικηγόρου-σταρ δεν είναι η μοναδική, καθώς οι Αρχές περνούν από κόσκινο 43 πολύ γνωστούς συναδέλφους του. Για την ακρίβεια, είναι η αφρόκρεμα του νομικού κόσμου της χώρας μας.

Ο έλεγχος αφορά φυσικά πρόσωπα αλλά και ιδιοκτήτες και εκπροσώπους νομικών εταιρειών, και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί σε 23 περιπτώσεις, με τα ποσά που καταλογίστηκαν να αγγίζουν τα 100.000.000 ευρώ. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις ενός πολύ γνωστού ποινικολόγου, πρώην βουλευτή, στον οποίο καταλογίστηκε 1.000.000 ευρώ και ενός δικηγόρου νυν πολιτικού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσιακής κατάστασής τους έχει εντοπιστεί σε:

Πολύ γνωστό δικηγόρο, ο οποίος ασχολείται κυρίως με αστικές υποθέσεις προσώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Παρουσίασε προσαύξηση περιουσίας 1.500.000 ευρώ.

Δικηγόρο, πρωτοκλασάτο συνδικαλιστή του ΔΣΑ, στον οποίο εντοπίστηκε αδικαιολόγητος πλουτισμός ύψους 414.851 ευρώ.

Πασίγνωστο νομικό και καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος στο παρελθόν εκπροσωπούσε και πολιτικό, στον οποίο διαπιστώθηκε προσαύξηση 393.000 ευρώ.

Γνωστό εργατολόγο, που στο παρελθόν είχε εμπλακεί και σε πολιτικό σκάνδαλο. Διαπιστώθηκε αδικαιολόγητος πλουτισμός 6.900.000 ευρώ.

Ποινικολόγο, ο οποίος εκπροσωπεί κατηγορουμένους και στην υπόθεση των εξοπλιστικών. Προέκυψε προσαύξηση περιουσίας, ύψους 404.000 ευρώ.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος για επιπλέον 17 πολύ γνωστούς νομικούς, οι οποίοι ελέγχονται για το χρονικό διάστημα 2000-2011. Ανάμεσά τους βρίσκεται γυναίκα δικηγόρος που στις πρόσφατες εκλογές πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία, γυναίκα εργατολόγος που συχνάζει σε πάνελ τηλεοπτικών σταθμών τοπικής εμβέλειας, ακόμη ένας δικηγόρος που είχε πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία και αρκετοί ακόμα εργατολόγοι.

Το colpo grosso με ανύπαρκτα γραμμάτια προείσπραξης

Πέρα από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, στο στόχαστρο του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση έχουν μπει περίπου 1.000 δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι φέρεται ότι πρωταγωνιστούν στο colpo grosso των «ανύπαρκτων γραμματίων προείσπραξης». Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αναμένεται να προκαλέσει εκκωφαντικό θόρυβο, καθώς από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία και χρηματικά ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Με την παραγγελία η οποία έχει σταλεί στα δικαστήρια της χώρας, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί πλήρη ενημέρωση για «τα στοιχεία ταυτότητος των δικηγόρων που δεν έχουν υποβάλει γραμμάτια προείσπραξης για τη συζήτηση ποινικών ή αστικών υποθέσεων από 1-7-2010 και μετά, προκειμένου εν συνεχεία να παραγγείλουμε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως προς διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής ή άλλου τινός». Μέχρι στιγμής στις αρμόδιες υπηρεσίες Οικονομικού Εγκλήματος έχουν αποσταλεί περίπου χίλια ονόματα δικηγόρων για τους οποίους προέκυψε ότι παρίσταντο σε ακροατήρια χωρίς να υποβάλλουν τα απαραίτητα γραμμάτια προείσπραξης.

Από τα στοιχεία, που αποτελούν ήδη μέρος της εισαγγελικής έρευνας του κ. Δραγάτση, προκύπτει ότι την τελευταία τριετία, δηλαδή από τη στιγμή που οι υπηρεσίες των δικηγόρων υπάχθηκαν στον ΦΠΑ με τον κανονικό συντελεστή, αρκετοί συνήγοροι υπεράσπισης αλλά και πολιτικής αγωγής, οι οποίοι ήταν παρόντες στη διεξαγωγή δικών ανά την επικράτεια, αμελούσαν να κόψουν το απαραίτητο γραμμάτιο προείσπραξης της δικηγορικής αμοιβής.

Να σημειωθεί ότι το γραμμάτιο αποτελεί την προείσπραξη της δικηγορικής αμοιβής και μπορεί να κυμανθεί από 100 ευρώ μέχρι και 2.500 ευρώ, εφόσον αφορά υπόθεση η οποία εκδικάζεται στον Αρειο Πάγο. Ομως, όπως φαίνεται από την έρευνα, αρκετοί δικηγόροι, επικαλούμενοι αργοπορία στην ώρα έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας, έλεγαν στην έδρα του δικαστηρίου ότι θα προβούν στην υποβολή του γραμματίου την επόμενη ημέρα, χωρίς αυτό να συμβαίνει. Ως αποτέλεσμα, εισέπρατταν τα χρήματα από τους εντολείς τους αποφεύγοντας να αποδώσουν το προβλεπόμενο μέρισμα στα ταμεία των δικηγόρων, να καταβάλλουν ΦΠΑ και παράλληλα φοροδιαφεύγοντας, καθώς πρόκειται για αμοιβές οι οποίες δεν φαίνονταν πουθενά.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 150 περιπτώσεις δικηγόρων οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με αυτόφωρα (υποθέσεις που δεν μπορούν να αποφέρουν μεγάλη αμοιβή), ωστόσο έχουν καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.

Μυστική νοσηλεία για την Έλενα Παπαρίζου πριν από έναν μήνα

Θρίλερ επικρατεί γύρω από την κατάσταση της υγείας της Έλενας Παπαρίζου, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.




Μποζουκια Αθηνα