Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Κλήσεις με δόσεις και εκπτώσεις

Μείωση κατά 50% εξετάζει το υπουργείο για παραβάσεις που δεν αποτελούν βασική αιτία ατυχημάτων

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με μείωση των προστίμων κατά 50%, αλλά και την πληρωμή τους σε δόσεις εξετάζουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών.

Στο «τραπέζι» έχει πέσει η «ελάφρυνση» του κόστους του προστίμου στις λεγόμενες «απλές» παραβάσεις, όπως είναι η παράνομη στάση και στάθμευση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στις επικίνδυνες παραβάσεις και κυρίως σε εκείνες που αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται η παραβίαση του ορίου ταχύτητας, του STOP και του ερυθρού σηματοδότη, όπως και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Στόχος των αρμοδίων είναι τα πρόστιμα να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής, καθώς μεγάλη μερίδα οδηγών αδυνατεί, λόγω οικονομικής «στενότητας», να πληρώσει τις κλήσεις της Τροχαίας. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών που δίνονται για τις κλήσεις της Τροχαίας πηγαίνει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με αυτά τα χρήματα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στα Ταμεία

Επίσης ένα μικρό μέρος των εισπράξεων από τα πρόστιμα κατευθύνονται στα επικουρικά ταμεία για τις συντάξεις των ενστόλων. Εάν λήξει η ημερομηνία εξόφλησης του ποσού της κλήσης, τότε αναγκαστικά ο πολίτης θα πρέπει να απευθυνθεί στην Εφορία, η οποία κρατάει ένα ποσοστό της τάξης του 5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 βεβαιώθηκαν συνολικά 163.550 επικίνδυνες παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα είχαν οι παραβάσεις στο όριο ταχύτητας (74.901 κλήσεις) και στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά ήταν οι παραβάσεις (19.486) για μη χρήση κράνους.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα