Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

«Εκοψαν» εισιτή-ΡΙΟ στις καρδιές μας!

ΤΡΟΜΕΡΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Πήραν όλη την Ελλάδα στους ώμους τους και την έστειλαν στα ουράνια! Μάγεψαν με το παιχνίδι τους, θαυμάστηκαν για τις αντοχές τους. Η θέλησή τους αδάμαστη. Πραγματικά παλικάρια, με ψυχή χιλίων λεόντων, και μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΛΕΚΟΓΛΟΥ

O,τι και να πει κανείς για την Εθνική πόλο, λίγο είναι! Μια ομάδα που πέρασε μέσα από χίλια κύματα μέχρι να φτάσει σε αυτό τον άθλο της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (και το οποίο θα μπορούσε να έχει άλλο χρώμα, αν είχε περάσει στον μεγάλο τελικό, κάτι που ήταν μέσα στις δυνατότητές της), επικρατώντας της Ιταλίας (στη διαδικασία των πέναλτι) με 11-9 (7-7).

«Διψασμένοι»

«Ημασταν διψασμένοι για διάκριση και το αποδείξαμε. Είναι διπλή η επιτυχία για εμάς, καθώς κατακτήσαμε και το μετάλλιο και προκριθήκαμε στο Ρίο. Ο Θεός ήταν μαζί μας σε αυτό το τουρνουά μέχρι το τέλος. Μπράβο στα παιδιά. Ο άξιος, αυτός που δουλεύει, στο τέλος ανταμείβεται» δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος, η βουτιά του οποίου στην πισίνα λίγο μετά το τέλος του μεγάλου σαββατιάτικου αγώνα με τους Ιταλούς έγινε ήδη χαϊλάιτ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος ανέλαβε την Εθνική ως υπηρεσιακός, και έχοντας να αντιμετωπίσει την άγρια κόντρα μεταξύ παικτών (Χρήστος Αφρουδάκης) και Ομοσπονδίας, δούλεψε πολύ με αυτή την ομάδα, που γινόταν καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, ενώ είναι σημαντικό ότι δεν γνώρισε την ήττα σε κανένα ματς (στην κανονική του διάρκεια)! «Οταν κατακτάς ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, γεμίζεις με περηφάνια όλους τους Ελληνες. Είναι σημαντικό για το άθλημα ότι πολύς κόσμος παρακολούθησε πόλο. Κάθε μέρα που πλησιάζαμε προς τον στόχο είχαμε συμπαράσταση από πολλούς ανθρώπους, και μας έλεγαν πως ό,τι κι αν συμβεί θα είναι περήφανοι για εμάς» πρόσθεσε ο Βλάχος.

«Εβαλα τα δυνατά μου. Είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά, και όχι μόνο, για τη διαδικασία. Δεν γινόταν να χάσουμε. Το χάλκινο μετάλλιο είναι καλό, αλλά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μάς έφερε τεράστια χαρά.

»Την ίδια χαρά ελπίζω να δώσαμε και εμείς στους Ελληνες σε όλο τον πλανήτη» δήλωσε ο Κώστας Φλέγκας, ο τερματοφύλακας φύλακας-άγγελος της Εθνικής, στην τρελή πορεία της προς την κορυφή, ενώ ο Κώστας Μουρίκης επεσήμανε: «Τα παλιότερα παιδιά μεταλαμπαδεύουν τις αρχές και τα “πιστεύω” τους και στους νεότερους. Αυτή η ομάδα δεν φτιάχτηκε τώρα, έχει 10 συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κι αυτό δείχνει ότι η νοοτροπία της περνάει επιτυχώς από τη μια γενιά στην άλλη».

Το δεύτερο

Να σημειωθεί ότι το χάλκινο του Καζάν είναι το δεύτερο (μετά το Μόντρεαλ, το 2005) μετάλλιο στην ιστορία της Εθνικής σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το ελληνικό πόλο συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανελλιπώς από το 1980! 

Η Σερβία έκανε… περίπατο στον τελικό με αντίπαλο την Κροατία, την οποία κατατρόπωσε με 11-4! Θυμίζουμε ότι η Κροατία είχε αποκλείσει την Εθνική μας στη διαδικασία των πέναλτι. 

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής κολύμβησης στο Καζάν, όπου η ομάδα στα 4×100 μεικτής (Δράκου, Σαρακατσάνη, Ντουντουνάκη, Γιαρένη) μπορεί μεν να κατετάγη στη 17η θέση, ωστόσο σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (το 7ο στο Παγκόσμιο) με 4.04.29. Εκτός τελικού έμεινε η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4×100 μεικτής (με 3.37.86 κατέλαβε τη 14η θέση).

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα