Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

«Νικολούλη, αυτή η κατίνα»

Ο βιογράφος του Ιόλα, Νίκος Σταθούλης, επιτίθεται στην Αγγελική λέγοντας ότι «ξεκίνησε τον διασυρμό του συλλέκτη, για να γίνει απλά και μόνο γνωστή»

Ο βιογράφος του Ιόλα, Νίκος Σταθούλης, επιτίθεται στην Αγγελική λέγοντας ότι «ξεκίνησε τον διασυρμό του συλλέκτη, για να γίνει απλά και μόνο γνωστή»

Με μια οργισμένη ανάρτηση που δημοσίευσε στον διαδικτυακό λογαριασμό του το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Ιόλα, επιτίθεται άγρια στην Αγγελική Νικολούλη: «Σαν σήμερα: Αυτή η Κατίνα που βλέπετε είναι η Αγγελική Νικολούλη!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Μια άγνωστη τότε δημοσιογράφος (1985) αστυνομική συντάκτης στον “Ελεύθερο Τύπο”, η οποία ξεκίνησε τον διασυρμό του Αλέξανδρου Ιόλα, για να γίνει απλά και μόνο γνωστή. Στη φωτό έχει πάρει αγκαζέ τον Αντώνη Νικολάου, ντυμένο Μαρία Κάλλας, και έχουν πάει μαζί στον προϊστάμενο Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας κ. Στάμο. Και καμαρώνει!» έγραψε ο γνωστός έμπορος έργων τέχνης στο facebook, δημοσιεύοντας μάλιστα και μια αρχειακή φωτογραφία.

Η άκρη του τούνελ αυτής της κόντρας μεταξύ του έμπιστου φίλου του κοσμοπολίτη συλλέκτη με τη «Μις Μαρπλ» πάει πολλά χρόνια πίσω.

Ο στενός φίλος του παγκοσμίου φήμης Ελληνα γκαλερίστα ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας. Και ποιος άλλος εκτός από τον μάρτυρα της συγκλονιστικής ζωής του εκκεντρικού συλλέκτη θα μπορούσε να μιλήσει για εκείνη τη δύσκολη εποχή;

Οπως, λοιπόν, ισχυρίζεται: «Η Αγγελική Νικολούλη ήταν η μόνη δημοσιογράφος που πίστεψε τις κατηγορίες του Αντώνη Νικολάου εναντίον του Ιόλα. Εκείνος τριγυρνούσε με μια σακούλα σπασμένα αρχαία και ισχυριζόταν ότι ο συλλέκτης ήταν αρχαιοκάπηλος. Ο Ιόλας τον είχε προηγουμένως πετάξει από την έπαυλή του (όπου εργαζόταν ως διακοσμητής), καθώς είχε διαπιστώσει ότι από τη βίλα του είχαν εξαφανιστεί σημαντικές αρχαιότητες, δηλωμένες στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, κοσμήματα και χρήματα, μέρος των οποίων εντοπίστηκε από την Αστυνομία στο σπίτι του νεαρού τότε Νικολάου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που κυκλοφορούσε στους δρόμους ντυμένος Μαρία Κάλλας, με ένα μαγνητόφωνο στο χέρι να παίζει άριες».

Οπως αφηγείται ο Νίκος Σταθούλης στην «Espresso» (με αφορμή τα 30 χρόνια από την πολυτάραχη δίκη του Ιόλα), ο Νικολάου είχε εκδιωχθεί κακήν κακώς και από το σπίτι του Γιάννη Τσαρούχη στο Παρίσι, χωρίς να γνωρίζει το γιατί.
«Ολοι οι εκδότες μεγάλων εφημερίδων δεν του έδιναν σημασία. Εκτός από τη νεαρή ρεπόρτερ Νικολούλη, που πήγε μαζί του στην Εισαγγελία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης» θυμάται ο έμπορος τέχνης και βιογράφος.

Ο Ιόλας κατηγορήθηκε για σοβαρά αδικήματα όπως παιδεραστία, αρχαιοκαπηλία και χρήση ναρκωτικών. Απαλλάχτηκε από την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Οι υπόλοιπες δεν εκδικάστηκαν ποτέ γιατί πέθανε.
«Με την κυρία Νικολούλη δεν έχω συναντηθεί ποτέ. Αν ζητήσει συγγνώμη για τότε, θα γίνει η καλύτερή μου φίλη, γιατί συνέβαλε στο να αποκτήσει ο συλλέκτης το κύρος του μύθου! Βλέπετε, ο Ιόλας είχε να κάνει με την αθανασία, ενώ εκείνη με το εφήμερο» δήλωσε στην «Espresso» o βιογράφος του συλλέκτη.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα