Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Υπνος από τ’αριστερά

Η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγουμε να κοιμηθούμε καθορίζει την τάση για γκρίνια ή αισιοδοξία

Η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγουμε να κοιμηθούμε καθορίζει την τάση για γκρίνια ή αισιοδοξία

Μετά το «στραβοξυπνημένος» και το «αγουροξυπνημένος» στη λίστα των λέξεων που περιγράφουν τη δυσθυμία που ξεκινάει με το «καλημέρα», προσθέστε και το «δεξιοκοιμισμένος».

Νέα έρευνα δείχνει ότι η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγει κανείς στον ύπνο δείχνει και την τυχόν τάση του για γκρίνια και απαισιοδοξία. Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου, που διενέργησαν την έρευνα για λογαριασμό βρετανικής εταιρίας στρωμάτων, διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι σε σύγκριση με όσους επιλέγουν την αριστερή. Επίσης, είναι πιο πιθανό να σιχαίνονται τη δουλειά τους και 7% πιο γκρινιάρηδες κατά το πρωινό ξύπνημα σε σύγκριση με τους λάτρεις της αριστερής πλευράς του κρεβατιού, οι οποίοι είναι 10% πιο πιθανό να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο στη ζωή τους και 8% πιο πιθανό να αγαπούν τη δουλειά τους.

Δύσκολη αποστολή

«Αν και οι διαφορές είναι μικρές, η έρευνα σε κάθε περίπτωση δείχνει μια ενδιαφέρουσα τάση. Για πολλά ζευγάρια που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι το να καταλήξουν τελικά ποιος θα κοιμηθεί σε ποια πλευρά δεν είναι εύκολη αποστολή γιατί συνδέεται τελικά με τη διάθεσή τους» σχολιάζει σχετικά ένας εκ των ειδικών της ερευνητικής ομάδας, ο Νιλ Ρόμπινσον. Ωστόσο, αρκετά ζευγάρια έχουν βρει λύση σε αυτό, καθώς ένα στα τρία επιλέγει τη λύση των μονών κρεβατιών για την καθημερινή ξεκούραση.

Τέλος, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων έδειξε ότι οι μοναχικοί άνθρωποι που είναι έτσι κατ’ επιλογή προτιμούν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά, ενώ όσοι έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο βολεύονται καλύτερα στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα