Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Ρεκόρ ψυχοπαθών στην καρέκλα των CEO

Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω πόσο τρελός είσαι. Τ

Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω πόσο τρελός είσαι. Τα 10 επαγγέλματα στα οποία συναντά κανείς τους περισσότερους ψυχοπαθείς δημοσιεύει το ειδησεογραφικό δίκτυο Alternet.org και, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, σε κάποιους τομείς η ψυχοπάθεια μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο όπλο για να ανέβει κανείς στην ιεραρχία.

Λαμβάνοντας υπόψη τη λίστα συμπτωμάτων που συνέταξε τη δεκαετία του ’70 ο καθηγητής Εγκληματικής Ψυχολογίας Ρόμπερτ Χέιρ, ο συγγραφέας και ψυχολόγος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Κέβιν Ντάτον εντόπισε τα επαγγέλματα στα οποία απασχολούνται άτομα με ψυχικές διαταραχές. Πρώτο στη λίστα είναι ο διευθύνων σύμβουλος, δεδομένου ότι το 4% όσων κάθονται στην καρέκλα του CEO έχουν χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς. Ακολουθούν οι δικηγόροι, που ψεύδονται κατά κόρον χωρίς συνειδησιακό βάρος, και οι εργαζόμενοι σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που χαρακτηρίζονται από έντονη τάση ναρκισσισμού.

Στην τέταρτη θέση της λίστας συναντάμε τους πωλητές, οι οποίοι όσο πιο επιτυχημένοι είναι τόσο πιο πιθανό να χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού, κοινωνικοπαθητικής διαταραχής και μεγαλομανίας, ενώ στην πέμπτη ακολουθούν οι χειρουργοί, που εκδηλώνουν συχνά εγωκεντρικές, βίαιες και σκληρές συμπεριφορές.

Στην 6η θέση οι δημοσιογράφοι

Οι δημοσιογράφοι, που διακρίνονται επίσης από ναρκισσισμό, βρίσκονται στην έκτη θέση της λίστας, τη στιγμή που στην έβδομη ακολουθούν οι αστυνομικοί, που χαρακτηρίζονται από εξάρσεις βίας. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι κληρικοί, οι μάγειροι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα πιο κοινά συμπτώματα ψυχικής διαταραχής είναι, σύμφωνα με τον Χέιρ, η ανικανότητα ανάληψης ευθυνών, η μεγάλη ιδέα που μπορεί να έχει κάποιος για τον εαυτό του, ο παρορμητισμός, η ανευθυνότητα και το να βαριέται γρήγορα.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα