Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Ηλιάννα Ζέρβα: Κλέβει την παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό των Πάζη-Αντωνιάδη με...

Θεαματικές είναι οι εμφανίσεις της Ηλιάννας Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

MadWalk 2025: H μόδα χόρεψε στον ρυθμό του “Ατελιέ” στο act του...

Η πιο πολυσυζητημένη βραδιά μόδας, όπου η υψηλή αισθητική...

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Τα παιδιά γέροντες

Τα αδέλφια Κεσάβ (18 μηνών) και Αντζάλι Κουμάρι (επτά ετών) γεννήθηκαν με ρυτίδες, ενώ θα έχουν πεθάνει μέχρι τα 13 τους λόγω σπάνιας ασθένειας!

Γεννήθηκαν ρυτιδιασμένα και γερασμένα όπως ο κινηματογραφικός Μπέντζαμιν Μπάτον, όμως δυστυχώς, αντίθετα με αυτόν, δεν θα διανύσουν ανάποδα τη ζωή, καταλήγοντας μωρά. Ο Κεσάβ Κουμάρ, 18 μηνών, και η επτάχρονη αδελφούλα του, Αντζάλι Κουμάρι, θα έχουν καταλήξει μέχρι τα 13 τους χρόνια.

Τα παιδιά αυτά, τα οποία είχαν την ατυχία να γεννηθούν με τη σπάνια ασθένεια προγηρία, η οποία προκαλεί την επιτάχυνση του γήρατος, έχουν επίσης την ατυχία να ζουν σε μια κοινωνία σε χωριό της Ινδίας, που, αντί να δείξει ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημά τους, το οξύνει.

Τα αδέλφια αντιμετωπίζουν καθημερινά πειρακτικά και εξευτελιστικά σχόλια από περαστικούς για τη γερασμένη όψη τους, ενώ η Αντζάλι, που πηγαίνει σχολείο, πρέπει καθημερινά, εκτός από τους πόνους στις αρθρώσεις που προκαλεί η ασθένεια, να αντέχει και τα πειράγματα.

«Τα παιδιά στο σχολείο με αποκαλούν “γιαγιά”, “γριά” ή “μαϊμού” και αυτό με ενοχλεί. Θέλω να με αντιμετωπίζουν σαν φυσιολογικό παιδί και θέλω να με δέχονται γι’ αυτό που είμαι» αποκαλύπτει η ίδια.

Υποφέρει και ντρέπεται

Το κοριτσάκι συμπληρώνει με αφοπλιστική όσο και σπαραξικάρδια ειλικρίνεια ότι θα ήθελε να είναι όμορφη όπως είναι η αδελφή της -η 11χρονη Σίλπι- και ότι νιώθει άσχημα που η οικογένειά της υποφέρει και ντρέπεται εξαιτίας της. «Η μόνη μου επιθυμία είναι να υπάρξει θεραπεία. Θέλω μια μεγάλη και χωρίς πόνο ζωή» προσθέτει. Οι γονείς των παιδιών, ο 40χρονος Σατρουγκάν Ρατζάκ και η 35χρονη Ρίνκι Ντέβι, κάνουν ό,τι μπορούν για να τα ανακουφίσουν από την κακή μοίρα τους και προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να αναζητήσουν ιατρική λύση στο εξωτερικό.

Οι 4.500 ρουπίες, όμως, που βγάζει ο πατέρας τον μήνα (δηλαδή λιγότερα από 60 ευρώ) δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα καταφέρουν να ζητήσουν τη βοήθεια των κορυφαίων του είδους.

«Προσπαθήσαμε να βοηθηθούμε από τους ντόπιους γιατρούς, αλλά μας είπαν ότι η μόνη ελπίδα μας είναι στις ΗΠΑ» εξηγεί ο πατέρας.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα