Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Μνήμες για τον «Ερημίτη του Ψυρρή»

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος διάβασε κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον «κοσμοκαλόγερο»

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος διάβασε κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον «κοσμοκαλόγερο»

Από τα κινηματογραφικά πλατό και το σανίδι στην… εκκλησία! Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Αντζελες κυνηγώντας το δικό του american dream, βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Ελλάδα και συμμετείχε σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή!

Ο πρωταγωνιστής, παρουσία κατοίκων της περιοχής, διάβασε κείμενα από τα έργα του «κοσμοκαλόγερου» Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε μια δράση που διοργανώθηκε από το πολιτιστικό σωματείο Monumenta και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Παναθήναια» και «Η Σκιάθος». Μάλιστα, την εκδήλωση που παρακολούθησαν με ευλάβεια πιστοί αλλά και περίεργοι που έτυχε να βρεθούν εκεί έντυσε μουσικά η Ειρήνη Τριανταφυλλίδου με το λαούτο της.

Οταν ολοκληρώθηκε η ανάγνωση των κειμένων, ο ηθοποιός μαζί με τον πατέρα Παντελεήμονα και τους παρευρισκομένους ξεναγήθηκαν στον περίβολο του ναού αλλά και στο καμαράκι όπου για ένα διάστημα διέμενε ο Σκιαθίτης λογοτέχνης. Ως γνωστόν, «ο ερημίτης του Ψυρρή», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνταν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε για μια περίοδο είχε φιλοξενηθεί στην εκκλησία αυτή από τον παιδικό φίλο του, τον καλόγερο Νήφωνα.

Ο Γιώργος Καραμίχος την επόμενη κιόλας ημέρα αναχώρησε για το Λος Αντζελες, επιστρέφοντας στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Ο ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε σημαντικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Μάλιστα, την περσινή χρονιά πήρε μέρος στο χολιγουντιανό ριμέικ της θρυλικής ταινίας «Μπεν Χουρ», παίζοντας στο πλευρό του Μόργκαν Φρίμαν. Μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη είχαν συμμετάσχει στη βρετανική σειρά «The Durrells», της οποίας τα γυρίσματα έγιναν το περασμένο φθινόπωρο στο όμορφο νησί της Κέρκυρας. Οπως είχε δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός, στην πόλη των αγγέλων διδάσκει και ελληνικό θέατρο στη σχολή υποκριτικής από την οποία αποφοίτησε και ο ίδιος.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι αν και ο ίδιος έχει επιλέξει να ζει στην Αμερική, δεν έχει κόψει τους δεσμούς του με την Ελλάδα. Ο γνωστός ηθοποιός είχε σκηνοθετήσει την παράσταση «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» που φιλοξενήθηκε πριν από λίγο καιρό στο θέατρο Γκλόρια με πρωταγωνίστρια την Τζέση Παπουτσή.

 

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα