Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Πωλείται χρυσό το μπλε καβούρι του Θερμαϊκού

Χιλιάδες τόνοι από το θαλασσινό του Θερμαϊκού εξάγονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Χιλιάδες τόνοι από το θαλασσινό του Θερμαϊκού εξάγονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Εως και 20 ευρώ μπορεί να κοστίσει στα γκουρμέ εστιατόρια του εξωτερικού ένα πιάτο με το περίφημο μπλε καβούρι που αλιεύεται στον Θερμαϊκό Κόλπο!

Ο πληθυσμός του, που έως πριν από λίγο καιρό είχε σχεδόν εξαφανιστεί, ανέκαμψε, δίνοντας την ευκαιρία της εξαγωγής χιλιάδων τόνων κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Αγγλία και το Βέλγιο.

Το μπλε καβούρι πωλείται… χρυσό και αποτελεί περιζήτητο έδεσμα για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Ενώ δίνεται από τους ψαράδες του Θερμαϊκού Κόλπου στην τιμή του 1 ευρώ ανά κιλό, ένα γκουρμέ πιάτο με κριθαράκι και… μισό (!) μπλε καβούρι μπορεί στον κατάλογο ενός ακριβού εστιατορίου να έχει τιμή πάνω από 20 ευρώ! Και όχι άδικα, αφού όσοι έχουν δοκιμάσει τον εκλεκτό μεζέ μιλούν για μία γεύση που μοιάζει πολύ με εκείνη του αστακού, ενώ ποιοτικά είναι πολύ ανώτερη από του κοινού καβουριού.

Το μπλε καβούρι έκανε την εμφάνισή του στον Θερμαϊκό Κόλπο τη δεκαετία του ’60.

Από το Μέριλαντ

Λέγεται ότι το άγνωστο σε πολλούς είδος μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από τον κόμβο του Μέριλαντ «κολλημένο» στα κήτη ποντοπόρων εμπορικών πλοίων. Ο γόνος του βρήκε ευνοϊκές συνθήκες για να αναπτυχθεί στον Θερμαϊκό, όπου τα νερά είναι γεμάτα θρεπτικές ουσίες από τις εκβολές των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα.

Τις επιχειρηματικές δυνατότητες του μπλε καβουριού αντιλήφθηκαν τα αδέλφια Θοδωρής και Βασίλης Κράβας, που στέλνουν κάθε χρόνο, έπειτα από μεταποίηση, 200 τόνους μπλε καβουριού στην Αμερική και 100 στην Ευρώπη. Μπλε καβούρι τρώνε μετά μανίας και οι Κινέζοι σε ολόκληρο τον κόσμο και γι’ αυτό υπάρχει στις Chinatowns των χωρών του εξωτερικού.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα