Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Που χάθηκε ο Θανάσης Ζέρβας

►Ο Μανουσάκης, το «Τμήμα Ηθών» και οι περισσότερες από 30 συμμετοχές (και γκεστ) σε σίριαλ και ταινίες
►Τα τελευταία έξι χρόνια ζει στον Βόλο και ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις στην πόλη όπου μεγάλωσε

►Ο Μανουσάκης, το «Τμήμα Ηθών» και οι περισσότερες από 30 συμμετοχές (και γκεστ) σε σίριαλ και ταινίες
►Τα τελευταία έξι χρόνια ζει στον Βόλο και ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις στην πόλη όπου μεγάλωσε

Ο Θανάσης Ζέρβας, ο ηθοποιός που μας συστήθηκε τηλεοπτικά ως ο αδελφός της «Ερατώς» (Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Ψίθυροι καρδιάς» και κέρδισε μεμιάς την αγάπη του κόσμου χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας το 2009 κι από τότε αναμένουμε το comeback του.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Αυτό, βέβαια, θα αργήσει να συμβεί, εκτός κι αν υπάρξει άμεσα σοβαρή πρόταση για δουλειά, όπως λέει ο ίδιος στην «Espresso». Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει εύκολα τον Βόλο, όπου διαμένει τα τελευταία έξι χρόνια, κάνοντας ένα μεγάλο restart στην καριέρα του. Το 2010 εξετάστηκε στο τελευταίο μάθημα που χρωστούσε και πήρε το πτυχίο του στα Οικονομικά, ενώ πριν από πέντε χρόνια έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο Τμήμα Θεάτρου.

Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης

Πριν από έναν μήνα πήρε το πτυχίο του και ο πενηντατριάχρονος σήμερα πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης, που τα γκρίζα μαλλιά του τον δείχνουν ώριμο και γοητευτικό, δηλώνει ενθουσιασμένος. «Το θέατρο δεν είναι μια τέχνη, αλλά πέντε μαζί. Και θέλω, όσο μπορώ, να γίνομαι καλύτερος, να ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει καλλιτεχνικά σε όλο τον κόσμο, για να προχωράω μπροστά» αποκαλύπτει.

«Καθαρός» πια από εξαρτήσεις, υγιής και γεμάτος ζωή, πληγωμένος, ωστόσο, από τον θάνατο του πατέρα του («έφυγε» το 2011), όταν δεν έχει πρόβες ή παραστάσεις επισκέπτεται στο πατρικό του σπίτι τη μητέρα και τον αδελφό του. Πηγαίνει γυμναστήριο, ανεβαίνει στο Πήλιο ή περπατάει στην παραλία μπροστά από το σπίτι του, έχοντας αγκαλιά τη σύντροφό του, που εργάζεται ερασιτεχνικά ως ηθοποιός. «Είναι πολύ ντροπαλή και δεν αγαπάει τη δημοσιότητα. Μας σύστησε πριν από έξι χρόνια ο Αίας Μανθόπουλος σε μια παράστασή τους στη Λάρισα και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ» εξομολογείται.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Θανάσης Ζέρβας δεν απασχόλησε ποτέ τα μίντια με τους έρωτές του. Μόνο μία σχέση του έγινε γνωστή κι έμελλε να έχει φρικτό τέλος το 1998, όταν σε μια βόλτα με τη μοτοσικλέτα του ηθοποιού ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα κι εκείνη έχασε τη ζωή της. Ο Θανάσης γλίτωσε με μερικά τραύματα αλλά κλείστηκε στον εαυτό του, ζώντας στο μικρό διαμέρισμα της οδού Ασκληπιού στα Εξάρχεια με σφαλιστά παράθυρα. Επεσε σε έναν λήθαργο καταστροφής, κι από εκεί που η καριέρα του ήταν στο «πικ» άρχισε χρόνο με τον χρόνο να ξεθωριάζει, ενώ εκείνος παρέμενε «βουτηγμένος» στον κόσμο των ναρκωτικών. Το 2008 συνελήφθη από τις Αρχές και το πανελλήνιο «πάγωσε» από την είδηση. Ο Απόστολος Γκλέτσος τού στάθηκε σαν αδελφός, όπως μας λέει ο ηθοποιός, ενώ ηθικά τον στήριξε πολύ και ο Αίας Μανθόπουλος. Κι ενώ όλοι πίστευαν πως αυτό μπορεί να ήταν το τέλος του, για τον Θανάση ήταν απλά η αρχή μιας νέας ζωής. Εκείνης που ζει σήμερα!

Στην Αθήνα ήρθε νεαρός, έχοντας στις αποσκευές του όνειρα, χαμόγελα και τη μεγάλη επιθυμία να γίνει ηθοποιός. Η οικογένειά του δεν ήταν ευκατάστατη, όμως οι γονείς του τον ενθάρρυναν σε μεγάλο βαθμό. Μετά τη σχολή, ο επαγγελματισμός, το ήθος και η σεμνότητά του άνοιξαν τις πόρτες του θεάματος και ο Μανούσος Μανουσάκης τού έδωσε το 1993 τον πρώτο σημαντικό ρόλο του στο «Τμήμα Ηθών». Το 1997 εμφανίστηκε στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, υποδυόμενος τον Αρη Λεβέντη. Παρά τη μεγάλη δημοφιλία του, τις συνεντεύξεις, τα εξώφυλλα, τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές και συχνά στον «Πρωινό καφέ» της Ελένης Μενεγάκη, παρέμεινε απλός, μακριά από τις καλλιτεχνικές παρέες και τους «αυλικούς» των σταρ.

Στον κινηματογράφο

Με πρωταγωνιστικούς ρόλους, συμμετοχές και γκεστ σε περισσότερα από τριάντα σίριαλ, το βιογραφικό του Θανάση Ζέρβα περιλαμβάνει (ενδεικτικά) τις σειρές «Μεν και δε», «Μάνα είναι μόνο μία» δίπλα στη Μαίρη Χρονοπούλου, «Ταύρος με Τοξότη», «Αγγιγμα ψυχής», «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», «Μη μου λες αντίο» και «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα». Περιζήτητος ήταν όμως και στον κινηματογράφο, αφού συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, όπως οι «Αντίστροφη πορεία», «Τράνζιτο», «Αίνιγμα», «Κόκκινος δράκος», «Η τρίτη νύχτα» και «Ο έτσι».

Στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου έκανε την πρώτη εμφάνισή του το 2011 με το έργο «Η κυρία δεν πενθεί», που ήταν και η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του. Από τότε και κάθε σεζόν ανεβαίνει στη σκηνή ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους, ενώ φέτος παρουσίασε το παιδικό έργο «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου, και αποθεώθηκε από το κοινό. «Ελπίζω ο δήμαρχος να μας στηρίξει ακόμα περισσότερο και μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε και εξαγωγές των έργων μας» λέει ο ηθοποιός, που παραμένει το ίδιο σεμνός και ντροπαλός στις συνεντεύξεις, όπως όταν πρωτοξεκίνησε.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...







Μποζουκια Αθηνα