Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Η διπλή θεωρία συνωμοσίας

Την ώρα που στη Βενεζουέλα θρηνούν τον θάνατο του ηγέτη της χώρας, πληθώρα σεναρίων αφήνει μεγάλα «ερωτηματικά».

Προτού ακόμη ο λαός της Βενεζουέλας προλάβει να συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου του ηγέτη του, μια διπλή θεωρία συνωμοσίας έρχεται να ρίξει βαριά τη σκιά της στην κοινή γνώμη. Αφορά βεβαίως τις τελευταίες μέρες της ζωής του Βενεζουελάνου ηγέτη, αλλά όχι μόνο.

Η ισπανική εφημερίδα «ABC» αμφισβητεί ότι ο Ούγκο Τσάβες άφησε την τελευταία του πνοή στα πάτρια εδάφη. Σύμφωνα με δημοσίευμά της, ο Τσάβες, ο οποίος είχε επιστρέψει για νοσηλεία από την Κούβα στο Καράκας πριν από ένα δεκαπενθήμερο, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα και πάλι στην Αβάνα την περασμένη Παρασκευή, μετά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του. Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν μάλιστα ότι ο ηγέτης της Βενεζουέλας πέθανε στις 7.00 το πρωί της Τρίτης ώρα Κούβας, όταν η οικογένειά του αποφάσισε να επιτρέψει στους γιατρούς να σταματήσουν τις προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή. Μετά τον θάνατό του επέστρεψε στο Καράκας, όπου ο αντιπρόεδρος της χώρας και εκτελών χρέη προέδρου πλέον Νίκολας Μαντούρο επιχειρούσε να αποσπάσει την προσοχή των media από την επιστροφή της σορού του, με την ανακοίνωση της απέλασης των δύο Αμερικανών διπλωματών.

Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας ήρθε διά στόματος του ίδιου του Μαντούρο, ο οποίος μερικές ώρες πριν από τον θάνατο του Τσάβες ανέφερε πως ο πρόεδρος μολύνθηκε με καρκίνο από «ιμπεριαλιστικούς εχθρούς», υπονοώντας τις ΗΠΑ, συγκρίνοντας μάλιστα την περίπτωσή του με αυτήν του Αραφάτ, ο οποίος «είχε δηλητηριαστεί από Ισραηλινούς πράκτορες». Οι Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο απέρριψαν τις κατηγορίες περί συνωμοσίας, τονίζοντας ότι είναι παράλογο να ευθύνεται η Ουάσινγκτον για τον καρκίνο του προέδρου Τσάβες. Ο ίδιος ο Τσάβες, γνωστός για τη μη διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιούσε, είχε βάλει ουκ ολίγες φορές Αμερικανούς -και όχι μόνο- αξιωματούχους στο στόχαστρό του. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τον Μάρτιο του 2006 είχε αποκαλέσει «γάιδαρο» τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ενώ σε ομιλία του τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς στα Ηνωμένα Εθνη τον είχε χαρακτηρίσει και «διάβολο». Αντίστοιχα, είχε αποκαλέσει υποτιμητικά σε πολυάριθμες περιπτώσεις «κοριτσάκι» την πρώην υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις. Θύμα της λεκτικής οργής του είχε πέσει και ο Τόνι Μπλερ, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «ανήθικο ιμπεριαλιστικό πιόνι», τη στιγμή που με τη Χίλαρι Κλίντον είχε υπάρξει πιο αβρός, τραγουδώντας της μια μελωδία με τους εξής στίχους: «Δεν μ’ αγαπάει η Χίλαρι Κλίντον… και δεν την αγαπώ ούτε εγώ»! Τέλος, ο καβγάς του με τον Ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος σε σύνοδο του 2007 στη Χιλή έχει μείνει στην ιστορία, με τον μονάρχη να φτάνει στα όριά του και να του λέει «σκάσε».

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Διάσημοι και ηγέτες για τον χαμό Τσάβες

Αν και ο Ούγκο Τσάβες δαιμονοποιούσε σε κάθε ευκαιρία οτιδήποτε είχε να να κάνει με τις ΗΠΑ, υπάρχουν κάποιοι Αμερικανοί που τώρα τον θρηνούν και μάλιστα είναι επιφανείς! Ο Σον Πεν, ο Μάικλ Μουρ και ο Ολιβερ Στόουν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του ηγέτη της Βενεζουέλας έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους και να τιμήσουν τη μνήμη αυτής της μορφής του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα». Ο Πεν μίλησε για την απώλεια ενός φίλου. «Οι Αμερικανοί πολίτες έχασαν σήμερα έναν φίλο που δεν ήξεραν καν ότι είχαν. Οσο για τους φτωχούς ανά τον κόσμο, έχασαν έναν υπέρμαχο των δικαιωμάτων τους» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Hollywood Reporter ο σταρ που το 2010 είχε υπονοήσει ότι οι δημοσιογράφοι που άφηναν να εννοηθεί ότι ήταν δικτάτορας, θα έπρεπε να φυλακίζονται. Τη μνήμη του Τσάβες έσπευσε να τιμήσει και ο κινηματογραφιστής Ολιβερ Στόουν που του είχε πάρει συνέντευξη το 2009 για το ντοκιμαντέρ του «South of the Border». «Θρηνώ για την απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν μεγάλος ήρωας για την πλειοψηφία του λαού του, αλλά και για όσους παλεύουν σε αυτό τον κόσμο να βρουν τη δική τους θέση στον ήλιο». Ο Μάικλ Μουρ, τέλος, έγραψε στο Twitter ότι χάρη σε αυτόν η Λατινική Αμερική δεν επέτρεψε τους βασανισμούς κρατουμένων των Αμερικανών στα εδάφη της. Σε επίπεδο αρχηγών κρατών οι αντιδράσεις ήταν μοιρασμένες. Από τη μια οι αρχηγοί κρατών της Λατινικής Αμερικής έκαναν λόγο για σοβαρή απώλεια, ενώ και ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο ξεχωριστό, ισχυρό, που κοιτούσε το μέλλον». Στον αντίποδα, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι ο θάνατος Τσάβες σηματοδοτεί την ευκαιρία για μια νέα, εποικοδομητική σχέση με τη Βενεζουέλα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, που έκανε λόγο για βαθιά τομή για τη Βενεζουέλα, εκφράζοντας ωστόσο τη συμπαράσταση στο πένθος της οικογένειας και του λαού του εκλιπόντος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Σοσιαλιστής αλλά… δισεκατομμυριούχος!

Ο Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που επιχείρησαν οι οικονομικοί αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας Criminal Justice International Associates (CJIA), ήταν σοσιαλιστής, αλλά και δισεκατομμυριούχος! Οπως αποκαλύπτεται, ο εκλιπών είχε καταφέρει να δημιουργήσει τεράστια περιουσία, παρόμοια με αυτή των αδερφών Κάστρο στην Κούβα. «Η προσωπική περιουσία των αδερφών Κάστρο υπολογίζεται συνολικά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η οικογένεια του Τσάβες κατάφερε να συγκεντρώσει περιουσία παρόμοιου μεγέθους από τη στιγμή ανόδου του στην εξουσία το 1999» ανέφερε ο πρόεδρος της CJIA, Τζέρι Μπρούερ, σε ανάλυση που είχε δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας πρόσφατα. Ο Μπρούερ δεν δίστασε ακόμη να αναφερθεί στα χρήματα που είχαν υπεξαιρέσει οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος εντός της κυβέρνησης Τσάβες. «Πιστεύουμε ότι οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος εντός της κυβέρνησης του Τσάβες έχουν αποσπάσει από το ταμείο περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά έσοδα ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων που έχει φέρει η πώληση πετρελαίου από το 1999» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.



Μποζουκια Αθηνα