Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

MadWalk 2025: H μόδα χόρεψε στον ρυθμό του “Ατελιέ” στο act του...

Η πιο πολυσυζητημένη βραδιά μόδας, όπου η υψηλή αισθητική...

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Υπόκλιση στην ιπτάμενη Κατερίνα

Θαυμασμός για τη Στεφανίδη, που «πέταξε» στα 4,85 μ. κερδίζοντας για άλλη μία φορά τους φόβους της

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Oι σπουδαίοι αθλητές επιμένουν ότι στους μεγάλους αγώνες επιθυμούν να ξεπερνούν τα όριά τους και να νικούν τους εαυτούς τους. Η Κατερίνα Στεφανίδη, ωστόσο, είναι η επιβεβαίωση ότι ορισμένοι κερδίζουν ενίοτε και τους… φόβους τους.

Η 26χρονη άλτρια κατέκτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ με άλμα 4,85 μ. (προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό) και άφησε πίσω της την 24χρονη Αμερικανίδα Μόρις (4,85 μ., αλλά με λιγότερες έγκυρες) και την 21χρονη Μακ Κάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία (4,80 μ.), ενώ ήταν η πρώτη φορά που οι τέσσερις πρώτες πήδηξαν 4,80 μ.+, αφού και η Μπόιντ (Αυστραλία) το ξεπέρασε.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που φέτος κατέκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου του Αμστερνταμ, είχε αποκαλύψει προ μηνών σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της IAAF ότι «ακούγεται παράξενο για το αγώνισμά μου, αλλά φοβάμαι τα ύψη! Ακόμη και όταν ανεβαίνω στη σκάλα να βοηθήσω τον σύζυγό μου, ζαλίζομαι…».

Προχθές, πάντως, χάθηκε στην αγκαλιά του συντρόφου της, όταν η Μόρις απέτυχε στο τελευταίο άλμα της, και λίγο αργότερα, με την ελληνική σημαία στα χέρια, φωτογραφήθηκε και με τον Τζαμαϊκανό τρις χρυσό ολυμπιονίκη των σπριντ Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος «υποκλίθηκε» στην Ελληνίδα ολυμπιονίκη.

Η Στεφανίδη χάρισε στην Ελλάδα το 30ό ολυμπιακό μετάλλιο στον στίβο (επτά χρυσά, 12 ασημένια, 11 χάλκινα), το παρθενικό χρυσό στο επί κοντώ και το πρώτο χρυσό μετά το 2004 (Χαλκιά 400 μ. εμπόδια, Τσουμελέκα 20 χλμ. βάδην).

«Είχα άγχος»

Τονίζοντας ότι «θα μου πάρει καιρό να συνειδητοποιήσω τι έκανα, είχα όσο άγχος έχω σε κάθε αγώνα και αφιερώνω το μετάλλιο στον σύζυγό μου (σ.σ.: Μιτς Κράιερ), γιατί έχει δουλέψει φέτος όσο εγώ». Η νέα ολυμπιονίκης του επί κοντώ σχολίασε την τοποθέτηση της χρυσής το 2004 και το 2008 Γελένα Ισινμπάγεβα, που απουσίασε από το Ρίο λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ στη Ρωσία και στην ανακοίνωση της αποχώρησής της (σε ηλικία 34 ετών) δήλωσε πως η φετινή νικήτρια θα είναι ουσιαστικά δεύτερη, απαντώντας χαρακτηριστικά:

«Η Ισινμπάγεβα κάνει σαν να φταίμε εμείς. Τη λυπάμαι αλλά και την καταλαβαίνω. Αυτό, πάντως, ήταν ασέβεια προς τις άλλες αθλήτριες, γιατί υπάρχουν απουσίες ή ατυχίες, όμως οι αγώνες κερδίζονται στο στάδιο».

Σημαιοφόρος

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που το 2009 δέχθηκε υποτροφία του πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και έγινε μόνιμη κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με πτυχίο νευροψυχολογίας και διδακτορικό στο Αριζόνα Στέιτ, επιμένει να υποστηρίζει ότι «η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ήταν “να μάθω να μαθαίνω”».

Χθες, πάντως, έμαθε ότι ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος αποφάσισε επισήμως τη μετονομασία του αθλητικού κέντρου της περιοχής σε «Α.Κ. Κατερίνα Στεφανίδη», ενώ «χρίστηκε» και σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης στο Ρίο, η οποία διεξήχθη σήμερα τα ξημερώματα!

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα