Ξεσηκωμός για τον «παπα-Harley»

«Κίνημα» από πιστούς στην Ενορία της Παναγίας Τρύπας στον Βόλο, που λένε «όχι» στην απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος να μεταθέσει τον πατέρα Γεώργιο Δεληκώστα

Εκστρατεία για την παραμονή του πατέρα Γεωργίου Δεληκώστα στην Ενορία της Παναγίας Τρύπας στον Βόλο ξεκίνησαν αρκετοί πιστοί, συλλέγοντας ηλεκτρονικές υπογραφές κατά της απόφασης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος να τον μεταθέσει στον Ναό της Ευαγγελίστριας στην Κάτω Γατζέα, επειδή «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του και με πρωτοβουλίες που δεν συνάδουν με την Εκκλησία.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι κληρικοί φέρεται ότι κατέθεσαν εναντίον του 46χρονου παπά με τη… Harley, έπειτα από φήμες (;) ότι έκανε εξορκισμούς σε πιστούς που δεχόταν από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό! Ο μοτοσικλετιστής παπάς, που ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος το 1999 και τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί στην Παναγία, έχει αποκτήσει σημαντικό ποίμνιο, με αποτέλεσμα η απόφαση να έχει προκαλέσει σάλο, αφού πολλοί μιλούν για «εξορία». Αυτή την Κυριακή αναμένεται να τελέσει την τελευταία λειτουργία του στο παρεκκλήσι, κάτι που αρνούνται να αποδεχτούν οι πιστοί.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί «κίνημα» οπαδών του παπα-Γιώργη, οι οποίοι συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση της μητρόπολης, ενώ ορισμένοι χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια εναντίον της. Μάλιστα, δεκάδες πιστοί έκαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απομάκρυνσης του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους». Πάντως, η Μητρόπολη Δημητριάδος διατήρησε χαμηλούς τόνους, απαντώντας ότι «η μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς», προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Ο ανατρεπτικός ιερωμένος οδηγεί Harley, καπνίζει πίπα και πίνει καφέ με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους ενορίτες του, έχει προσφέρει πλούσιο έργο, φροντίζοντας για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και ιονισμού στη σπηλιά όπου λειτουργεί το παρεκκλήσι, την τοποθέτηση φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ. Πάντως, όπως λένε οι ενορίτες του, το μεγαλύτερο έργο του είναι η επιστροφή στην εκκλησία νέων ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Νταλιάνης: Στην κηδεία του αδελφού του με τις κόρες του – Δίπλα του η Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Το τελευταίο αντίο στον αδελφό του, Κωνσταντίνο είπε ο Γιάννης Νταλιάνης τη Δευτέρα.

Διαζύγιο «βόμβα» για Έλληνα πρωταγωνιστή;

Σαν βόμβα «έσκασε» δημοσίευμα περί χωρισμού γνωστού ηθοποιού μετά από 25 χρόνια γάμου.

Μυστικός γάμος για ζευγάρι ηθοποιών;

Ποιο γνωστό ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε κρυφά;

Ασημής Αλεξίου: Η μάχη με τον καρκίνο και η επέμβαση στο πρόσωπο

Ο Ασημής Αλεξίου μας «συστήθηκε» το 1998 μέσα από τη σειρά «Απαγορευμένη αγάπη» υποδυόμενος τον αδελφό του Μάριου Αθανασίου

Ποιος έστειλε στα δικαστήρια τις κόρες της Ζωής Λάσκαρη; Τα 68.000 ευρώ και η αναβολή της δίκης

Στα δικαστήρια οι κόρες της Ζωής Λάσκαρη, Μάρθα Κουτουμάνου...

Οικονομάκου – Τσερέλα: Το βίντεο που έστειλαν στους καλεσμένους για τον γάμο τους στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα ετοιμάζονται να...