Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Ελληνική κουζίνα στην ισπανική TV!

Η Μαρία Ζαννιά μαθαίνει στους Ιβηρες αλλά και στους Λατινοαμερικανούς τη γευστική Cocina Griega

Κάποτε δεν έβραζε ούτε αβγό και τώρα αποκαλύπτει (on camera) τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας στους Ισπανούς και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό συμβαίνει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής αλλά και με το πρώτο βιβλίο της «Cocina Griega», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα στην Ισπανία και σύντομα σε Μεξικό και Αργεντινή.

Η 31χρονη εξπέρ στα Οικονομικά Μαρία Ζαννιά, από τον Ορχομενό Βοιωτίας, που ζει στη Μαδρίτη τα τρία τελευταία χρόνια, «ταξιδεύει» στην Ελλάδα το τηλεοπτικό κοινό με τις συνταγές που παρουσιάζει στο συνδρομητικό Canal Cocina (το μοναδικό κανάλι γαστρονομίας στην Ισπανία). Η νεαρή σπούδασε Στατιστική στην ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε αρκετά χρόνια σε τράπεζα στην Αθήνα.

Μέσω του αδελφού της, που εκείνη την εποχή ζούσε στη Μαδρίτη, γνώρισε τον Ισπανό σύντροφό της Αδόλφο και το 2013 έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει μαζί του. Στη Μαδρίτη εργάστηκε σε τράπεζα, αλλά γρήγορα τα παράτησε για τη μαγειρική! «Ξεκίνησε από προσωπική ανάγκη να τρώω ελληνικό φαγητό, ώστε να νιώθω ότι βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια και στους φίλους μου» λέει η ίδια. Ετσι, άρχισε να μαγειρεύει, να ψάχνει συνταγές, να ανοίγει φύλλο, να φτιάχνει γεμιστά «και πράγματα που θυμάμαι ότι έκανε η γιαγιά μου»!

Σελίδα στο facebook

Αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook, στην οποία αναρτούσε φωτογραφίες και συνταγές, και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από την αρχή. Εννέα μήνες αργότερα επικοινώνησαν μαζί της, μέσω της σελίδας, άνθρωποι από το κανάλι, για να της πουν ότι ενδιαφέρονται για ένα πρόγραμμα ελληνικής κουζίνας. Τα γυρίσματα για τα 22 επεισόδια άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2016 και κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας 20 λεπτών και έχει δύο συνταγές. «Μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να ετοιμάσω 44 συνταγές για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Δεν ήταν κάτι εύκολο» είπε η όμορφη μαγείρισσα, που διαπρέπει στην Ισπανία. «Λαμβάνω καθημερινά πολύ ωραία, πιο θερμά και από την Ισπανία, μηνύματα από Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Μεξικό, Περού και Κολομβία» τονίζει.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα