Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

«Ακόμη ένα πράγμα»

O εκ των εμπνευστών του iPhone Τόνι Φάντελ μιλάει για το πώς η Apple δημιούργησε το τηλέφωνο που έχει πουλήσει πάνω από 1 δισ. συσκευές

O εκ των εμπνευστών του iPhone Τόνι Φάντελ μιλάει για το πώς η Apple δημιούργησε το τηλέφωνο που έχει πουλήσει πάνω από 1 δισ. συσκευές

Το iPhone έγινε 10 ετών και ένας από τους εμπνευστές του, ο Τόνι Φάντελ, μιλά για το πώς η Apple έφτασε να δημιουργήσει το τηλέφωνο «όνειρο», το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000.000 συσκευές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Υπό την καθοδήγηση του Στιβ Τζομπς, τα καλύτερα μυαλά του πλανήτη εργάστηκαν υπό άκρα μυστικότητα αλλά και μυστηριώδη περιστατικά κατασκοπίας, έως τις 9 Ιανουαρίου του 2007, όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του iPhone.

Oπως αποκαλύπτει στο BBC ο Φάντελ, η ιδέα τούς είχε έρθει δυόμισι χρόνια νωρίτερα βλέποντας την επιτυχία του iPod, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Ο Τζομπς αποφάσισε να δημιουργήσουν το κινητό του μέλλοντος, «μεγαλώνοντας το iPod» και όχι «μικραίνοντας τα PC», όπως έκαναν οι ανταγωνιστές τους. Ταξίδεψαν ανά τον πλανήτη για να προσλάβουν τους καλύτερους επιστήμονες, όμως στο Μάλμε της Σουηδίας άγνωστοι έκλεψαν από το αυτοκίνητο όλα τα έγγραφά τους, με τον Τζομπς να είναι πεπεισμένος ότι επρόκειτο για επιχειρηματική κατασκοπία.

Οταν η δημιουργία του iPhone με βάση το iPod απέτυχε, ο Τζομπς αποφάσισε να στραφούν στην πρωτοποριακή οθόνη αφής που είχε σχεδιάσει άλλη ομάδα της εταιρίας. Παρά τις διαφωνίες των περισσοτέρων, επέμενε ότι το iPhone δεν πρέπει να έχει πλήκτρα ούτε να χρειάζεται «στιλό», καθώς τα δάχτυλα είναι αρκετά για τον χειρισμό του.

Απαιτούσε μυστικότητα

Οταν τα κατάφεραν, παραλίγο όλος ο κόπος να είχε πάει στράφι, καθώς ο Φάντελ έχασε το μοναδικό πρωτότυπο iPhone. Για να μην πέσει στα χέρια ανταγωνιστών, κινητοποιήθηκε ολόκληρη ομάδα αναζήτησης, χωρίς όμως να γνωρίζει τι ψάχνει. Χαρακτηριστικό της μυστικότητας με την οποία περιέβαλε το δημιούργημά του ο Στιβ Τζομπς είναι ότι στην πρόσκληση που απέστειλε στους δημοσιογράφους για την παρουσίασή του έγραφε ότι θα τους μιλούσε, μεταξύ άλλων, και «για ακόμη ένα πράγμα». Ο επικεφαλής της Apple απαιτούσε μυστικότητα σε τέτοιον βαθμό, που θα απέλυε οποιονδήποτε πρόφερε ακόμη και το όνομα της συσκευής.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα







Μποζουκια Αθηνα