Το όνειρο ζωής που έκανε πραγματικότητα ο υπ. Εξωτερικών
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
Το όνειρο ζωής που έκανε πραγματικότητα ο υπ. Εξωτερικών
Μετά τον Φιντέλ Κάστρο, ο Χο Τσι Μινχ. Οπου κομμουνιστής και ο συριζαίος, δηλαδή. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πήγε στο Βιετνάμ και έκανε ένα όνειρό του πραγματικότητα.
Επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ. Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο προς τιμήν των θυμάτων των πολέμων για την ανεξαρτησία του Βιετνάμ και τη βόλτα στο μαυσωλείο του ιστορικού ηγέτη Χο Τσι Μινχ πέρασε την τελευταία μέρα της επίσκεψής του στο Ανόι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προχθές το απόγευμα.
Συγκινημένος έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του μαυσωλείου του Χο Τσι Μινχ: «Αυτή η επίσκεψη είναι ένα όνειρο ζωής για μένα, να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν ιστορικό ηγέτη, ο οποίος οδήγησε τον αγώνα του έθνους για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς του και για τη διατήρηση της εθνικής ενότητας και της κυριαρχίας τoυ. Εναν ηγέτη ο οποίος ήταν μια έμπνευση για εμάς». Ο ποιητής Νίκος Κοτζιάς έγραψε πάλι, αλλά αυτή τη φορά κομμουνιστικά!
Οι πρωταθλητές θα πάνε στις Βρυξέλλες
Ραντεβού με τους πρωταθλητές Ευρώπης στις 7 Μαρτίου 2017 έδωσε ήδη ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης.
Σε εκδήλωση που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ίδια μέρα αντιπροσωπία της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 θα βρεθεί στις Βρυξέλλες.
Εκεί θα είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro και ο Ζαν Μαρκ Μπόσμαν, για να συζητηθούν οι ενέργειες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί ο Ζαγοράκης για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών.
Παίζει, τελικά, ακόμη μπάλα ο Θοδωρής.
Περιμένει να μάθει ποσά και πρόσωπα ο Νικήτας
Τo ακριβές συνολικό ποσό που έχει βεβαιωθεί αλλά (κυρίως) έχει εισπραχθεί στα κρατικά ταμεία από τις λίστες καταθετών εξωτερικού «Λαγκάρντ» και «Μπόργιανς» σε offshore εταιρίες, καθώς και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται και ελέγχονται για τις υποθέσεις λαθρεμπορίου, καυσίμων, καπνικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών τη διετία 2015-2016, ζήτησε να πληροφορηθεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης (φωτό) με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο Τσίπρας
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ο οποίος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, αναφέρθηκε γενικά σε βεβαιωμένα ποσά, αλλά σε καμία περίπτωση για εκείνα που οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους έχουν εισπράξει. Χαρακτηριστικά είπε: «Τα βεβαιωμένα ποσά από τις λίστες “Λαγκάρντ” και “Μπόργιανς”, από τους ελέγχους σε εξωχώριες εταιρίες, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που κατέχουν μεγάλο πλούτο ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».
Εχει δίκιο ο Νικήτας. Ας μάθουμε επιτέλους ποιοι και πώς πλήρωσαν.
Η Θεανώ με κόκκινο λουλούδι στο πέτο
«Για να με γνωρίσεις μες στο πλήθος, φόρεσα γαρίφαλο στο στήθος». Με ένα εντυπωσιακό κόκκινο λουλούδι στο πέτο εμφανίστηκε σε επιτροπή της Βουλής η Θεανώ Φωτίου. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είχε έμπνευση, καθώς έφερε την άνοιξη μέσα στον βαρύ χειμώνα! Εκεί που τέλειωσε το μαγείρεμα των γεμιστών, δηλαδή, και φεύγοντας για τη Βουλή… κότσαρε και το λελούδι, που έλεγε κι ο Ζαμπέτας.
(!)
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου είναι… θεός! Ακομπλεξάριστος και άνετος ευχήθηκε χθες «χρόνια πολλά» στους ερωτευμένους, φυσικά και στο Μαρινάκι του, ανεβάζοντας φωτογραφία τους από τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας με τη σύζυγό του. Ο,τι και να πει κανείς για τον Γιώργο Πατούλη σβήνει μπροστά στο μεγαλείο του. Το ζεύγος-φωτιά γιόρτασε για ακόμη μια φορά τον έρωτά του. Ετσι, δήμαρχε. Μπροστά στον δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου!
■ Ο μέσος όρος υπουργών μελών των κυβερνήσεων των χωρών της Ε.Ε. είναι 17,5 υπουργοί, 21 υφυπουργοί και σύνολο 37 μέλη ανά σύνθεση. Στην Ελλάδα αυτός ο αριθμός ανεβαίνει στο 46 (18 υπουργοί – 28 υφυπουργοί), ενώ στην Κύπρο είναι μόλις 11 τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό, σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, είναι η βάση για την παραγωγή πολιτικής. Τα μικρά κυβερνητικά σχήματα πάνε μπροστά την οικονομία, ενώ τα μεγάλα την μπλοκάρουν! Ο ίδιος παραθέτει και έναν πίνακα χωρών-μελών της Ε.Ε., όπου πράγματι φαίνεται ότι οι χώρες με δυνατές οικονομίες έχουν ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα.