Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: «Δράση» σε τέσσερα επίπεδα!

Η συμμορία (με τη συμμετοχή ενός αστυνομικού, δύο δικηγόρων, δύο συμβολαιογράφων και δημοσίων υπαλλήλων) οργάνωνε αναγνωρίσεις πατρότητας και παράνομες υιοθεσίες

Ενας αστυνομικός, δύο δικηγόροι, δύο συμβολαιογράφοι και δημόσιοι υπάλληλοι ήταν μέλη του μεγάλου κυκλώματος ελληνοποίησης παράτυπων μεταναστών, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συλλαμβάνοντας συνολικά 24 άτομα. Το κύκλωμα ήταν διαρθρωμένο σε τέσσερα επίπεδα και οργάνωνε εικονικούς γάμους και αναγνωρίσεις πατρότητας, ίσως και παράνομες υιοθεσίες!

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον βασικότερο ρόλο στο κύκλωμα, που δρούσε τα τελευταία χρόνια στη χώρα, έπαιζαν οι συνεργοί που είχαν ανοίξει γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αναζητώντας καλλίγραμμες κοπέλες οι οποίες ενδιαφέρονταν να δουλέψουν στην Ελλάδα.

Οι κοπέλες οι οποίες έρχονταν στη χώρα παραλαμβάνονταν από τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, που είχαν ήδη φροντίσει να βρουν αναξιοπαθούντες (κυρίως τοξικομανείς), στους οποίους έδιναν αμοιβή 400 ευρώ για να τελέσουν «λευκό» γάμο.

Ετσι εξασφάλιζαν άμεσα στις κοπέλες άδεια παραμονής και εργασίας. Σε όλο αυτό το «γαϊτανάκι» εμπλέκονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι, οι οποίοι συνέτασσαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νομιμοποίηση των γυναικών. Βέβαια, στη συνέχεια το κύκλωμα τις προωθούσε σε οίκους ανοχής και κακόφημα μαγαζιά της Αττικής!

Τα άλλα δύο επίπεδα του κυκλώματος ασχολούνταν με τις αναγνωρίσεις πατρότητας.

Τα μέλη ανακάλυπταν πολύτεκνες γυναίκες Ρομά, οι οποίες πληρώνονταν για να δηλώσουν ότι πατέρας κάποιων από τα παιδιά τους ήταν ένας αλλοδαπός από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Τα παρακλάδια του κυκλώματος είχαν ήδη βρει στη συγκεκριμένη χώρα τον «πατέρα» των παιδιών, ο οποίος ερχόταν στην Ελλάδα δήθεν για να δει τα… «παιδάκια» και την «οικογένειά» του! Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, το κύκλωμα δραστηριοποιείται τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, ενώ οι έρευνες για την εξάρθρωσή του διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν το κύκλωμα έχουν εξιχνιάσει 100 υποθέσεις νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών μέσω εικονικών γάμων, 100 περιπτώσεις αναγνώρισης πατρότητας από Ασιάτες, ενώ ερευνούν ακόμα και περιπτώσεις υιοθεσίας παιδιών με σκοπό τη νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»

Σε αναπηρικό καροτσάκι η Λουκία Πιστιόλα στην κηδεία Πανουσόπουλου

Η Λουκία Πιστιόλα πήγε στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.

«Λύγισε» η Έλενα Ασημακοπούλου: «Έχω τρομερές ενοχές που δεν κατάλαβα τι περνούσε ο Μπρούνο»

Η Έλενα Ασημακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή της Δάφνης Καραβοκύρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη με την κατάθλιψη του πρώην συζύγου της, Μπρούνο Τσιρίλο.

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Έπεσε περονόσπορος! Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ!

Τον Ιούλιο το ζευγάρι είχε απολαύσει ρομαντικές διακοπές στην Κίμωλο

Η ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για τις φήμες χωρισμού της

Η Ελένη Μενεγάκη μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί χωρισμού της με τον Μάκη Παντζόπουλου έκανε μία ανακοίνωση.